15 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak! Tüm Detaylar

15 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak! Tüm Detaylar
15 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak! Tüm Detaylar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Demir açıklamasında 300 firmanın yer alacağı HAB OSB sayesinde 15 000 kişiye istihdam olanağı sunulacağını ifade etti. Detaylar haberimizde.

300 İşletme konumlanacak

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir; Ankara ili Kahramazankazan ilçesinde bulunan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 150 tanesi endüstri kuruluşu 300 firmanın yer almasının planlandığını, bunun sayesinde 15 000 kişiye istihdam imkanı sağlanacağını söyledi.

730 hektarlık bir alanda kurulacak

HAB OSB’de düzenlenen müteşebbis heyet toplantısına katılan İsmail Demir burda basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Demir; “Savunma Sanayii Başkanlığı, Ankara Sanayi Odası, Ankara Valiliği ile Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği işbirliğinde kurduğumuz HAB OSB ile uzay ve havacılık piyasasına yönelik yerel ve global imalat endüstri işletmelerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz.

730 hektarlık alana yayılan HAB OSB’de yaklaşık 150’si endüstri kuruluşu dahil olmak üzere 300 firmanın yer almasını planlamaktayız. Tam olarak faaliyete geçmesiyle yaklaşık 15 000 kişiye istihdam sağlanacak” diye konuştu.

Güçlü bir ortaklık yapısı var

Sanayi bölgesinde kurulacak TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin, mevcut örneklerine kıyasla önemli bir farkı olduğunu söyleyen Demir,

“Ülkemizde bulunan teknopark yönetici ve işletici şirketleri, üniversite temelli olarak kurulmaktadır. TeknoHAB’ın üniversite temelli olmayan, ortaklık yapısı incelendiğinde, Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde ve vakıf firmalarından oluşan kuvvetli ortaklık yapısı gereği ihtisaslaşmış bir teknoloji geliştirme bölgesi olmasını gerektiriyor. TeknoHAB, SSB’nin beraberinde, SSTEK, ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, HAB ve Gazi Üniversitesi ortaklık yapısı ile faaliyetlerini sürdürecek.” dedi.

15 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak! Tüm Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın