15 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

15 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak
15 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal ağ hesabından yapmış olduğu açıklamada “Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam etmekteyiz. Çocuklarımızın daha nitelikli eğitim almasını sağlamak amacıyla 15 000 yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun.” dedi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ataması gerçekleştirilecek 20 000 öğretmeni tebrik ediyorum, görev yerlerinde başarılar diliyorum. Biraz sonra atanacak öğretmenlerimizle beraber okullarımızda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır. 2002’de yaklaşık 500 000 olan öğretmen sayısı 1 milyon 200 binlere yaklaştı. Şu anda okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin 700 binini bizim görevimizde atayarak öğretmen ihtiyacımızı hızla kapattık.

Eğitim sisteminin niteliğini belirleyen en önemli unsur öğretmenlerdir

Kendinizi daimi olarak geliştirmeniz şarttır. Gerekli tüm önlemleri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarla buluşturacağız. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi eğitimi öğretimi vermekte kararlıyız. Salgın halen devam ediyor ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz de kalmadı.İnşallah okullarımızı full time olarak açık tutarak öğretim senesini tamamlayacağız.” demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 000 sözleşmeli öğretmen atamasında oluşan taban puanları yayınlanmıştı.

taban1.jpgtaban2.jpg

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Eğitim öğretim senesinin başladığı şimdilerde,eğitimciler olarak bizleri mutlu edecek en güzel müjdelerden bir tanesi budur. Ankara’da ek atama talepli eylemimiz,meslektaşlarımıza vermiş olduğumuz destek boşa gitmedi,arkadaşlarımız mücadelesi karşılık buldu. Teşekkürler Sn.Cumhurbaşkanım.” dedi.

Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, “Atama bekleyen meslektaşlarımız adına CB Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Hafta başı okullarımız açıldı. Dolayısıyla atama takviminin yarından itibaren hızlı bir biçimde duyurulmasını ve yeni öğretmenlerimizin vakit kaybetmeden göreve başlatılmasını bekliyoruz.” dedi.

15 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın