17 Mayıs Pazartesi Kamuda Esnek Çalışma Bitiyor mu? İdari İzinliler Başlayacak mı

17 Mayıs Pazartesi Kamuda Esnek Çalışma Bitiyor mu? İdari İzinliler Başlayacak mı
17 Mayıs Pazartesi Kamuda Esnek Çalışma Bitiyor mu? İdari İzinliler Başlayacak mı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Tam Kapanma Genelgesi 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibarıyla sona ererken, kamu çalışanları için esnek çalışma sistemi nasıl devam edecek? Milyonlarca kamu personeli memurlar için 17 Mayıs itibarıyla mesai nasıl işleyecek? İdari izinli olanlar Pazartesi günü mesaiye başlayacaklar mı? 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’ta sona erecek olan tam kapanma tedbirleri sonrası kamuda çalışma nasıl devam edecek? İşte detaylar.

İDARİ İZİNLİ KAMU ÇALIŞANLARI

Tam Kapanma sürecinde özellikle sağlık, güvenlik gibi kritik yerlerde çalışan personel harici birçok kamu kurum ve kuruluşunda kamu çalışanları esnek çalışma sistemine geçmiş ve asgari personelle görevler yürütülmeye devam etmişti. Tam kapanma sonrası ise kamu çalışanları için herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Çünkü tam kapanma Pazartesi günü sona ererken kamuda esnek çalışmanın sona ermesi için yeni bir genelgenin yayımlanması gerekmektedir. Tam kapanma tedbirleri ile kamuda esnek çalışma farklı değerlendirildiğinden Pazartesi günü hali hazırda nasıl mesai sistemi kurumlarda ve birimlerde uygulanıyorsa o şekil devam edecek.

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA

Salgından dolayı 14 Nisan 2021 tarihli resmi gazetede 2021/8 sayılı genelge ile kamuda esnek çalışma sistemine geçilmişti. İlgili genelge hükümleri halen devam etmektedir ve yeni bir genelge yayımlanana ve kamuda normal çalışma sistemine geçiene kadar değişiklik olmayacaktır.

KİMLER İDARİ İZNE DEVAM EDİYOR

2021/8 sayılı Genelge çerçevesinde kamu kurumlarında uzaktan/dönüşümlü çalışma sistemine devam edilebilecek, mezkür Genelgede belirtilen 24-32 ay arası hamileler, süt izni kullananlar, engelliler, yöneticiler hariç 60 yaş üstü olanlar, kronik hastalığı bulunanlar, 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar görevli oldukları kurumlarca akis bir karar alınmadığı sürece idari izin uygulamasından yararlanabilecektir.

17 Mayıs Pazartesi Kamuda Esnek Çalışma Bitiyor mu? İdari İzinliler Başlayacak mı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın