2021 Yılı İşçiler İçin Daha Zor Geçebilir

2021 Yılı İşçiler İçin Daha Zor Geçebilir
2021 Yılı İşçiler İçin Daha Zor Geçebilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılı Türkiye için ekonomik anlamda oldukça iyimser başlasa da daha sonra yaşanan siyasi ve askeri krizler ve bütün dünya ekonomisinin derinden etkileyen corona virüs pandemisi ile oldukça zorlu bir döneme girdi. Bu süreçte hükümet tarafından işten çıkarma konusunda alınan önlemler sayesinde istihdam konusunda çok yüksek düzeyde olumsuzluk yaşanmasa da bu sürecin etkisinin önümüzde ki günlerde işçi kesimi için çok daha olumsuz hale gelebileceği ifade ediliyor.

Artan Vakalarla Birlikte Ekonomiler Tekrar Kapanabilir

Dünya genelinde corona virüs salgınının ikinci dalgası yaşanmaya başladı. Dünya genelinde 600 binlere ulaşan günlük vaka sayıları ile birlikte corona virüs aşısının tamamen kullanıma girene dek dünya ekonomilerinin tekrara kapanabileceği ifade ediliyor. Birinci dalgada çok zor anlar yaşanan işletme ve firmaların ikinci dalgaya dayanmalarının ise oldukça zor olduğu ifade ediliyor. Ekonomi uzmanları sürecin 2021 yılına uzaması durumunda Türkiye genelinde çok sayıda işçi ve çalışanını işini kaybedeceği uyarısında bulunuyorlar. Üstelik işten çıkarma yasağının son bulması durumunda işten çıkarma oranlarının son derece yüksek olabileceği uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar şuan itibari ile yüzde 12 seviyesinde bulunan işsizlik oranının 2021 yılında olası işten çıkarmalar ile birlikte yüzde 15 seviyesine ulaşmasından endişe ediyorlar. İşten çıkarmaların çok büyük bir oranının ise işçi kesiminden olması bekleniyor. Hükümet cephesi ise bu durumun önüne geçmek amacıyla 2021 yılı na girmeden geniş kapsamlı bir teşvik ve istihdam tasarısının hayata geçirmeyi planlıyor.  Hükümet cephesinin amacı 2021 yılı sonuna kadar işsizlik oranlarında tek haneleri görmek olduğu ifade ediliyor.

İşçi İstihdamı İçin Yeni Teşvik Paketi Geliyor

İşçi ve çalışan istihdamının arttırmak için hazırlanan pakette işçilerini işten çıkarmak yerine çalıştırmaya devam eden iş yeri sahiplerine önemli teşvik ve vergi kolaylıkları geliyor. Hatta pandeminin hemen öncesi ve sürecinde çalışanlarını işten çıkaran işverenlerin bu kişileri tekrara istihdam etmesi durumunda alacakları teşvik ve vergi avantajları çok daha yukarı çıkıyor. Yapılan teşvik paketi oldukça olumlu karşılansa da işçilerin işini kaybetme riskinin 2021 yılı boyunca hala kuvvetli bir şekilde olacağı ifade ediliyor.

2021 Yılı İşçiler İçin Daha Zor Geçebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın