3 Üniversiteden Yeni Uzaktan Eğitim Kararı

3 Üniversiteden Yeni Uzaktan Eğitim Kararı
3 Üniversiteden Yeni Uzaktan Eğitim Kararı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da faaliyet gösteren Konya Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yapılan görüşmeler sonrasında ortaklaşa alınan karar ile birlikte 2020-2021 güz yarıyılında teorik ve uygulamalı tüm derslerin uzaktan ve online yürütüleceğini duyuruldu. Alınan bu kararın Türkiye genelinde ki diğer üniversitelere referans olabileceği ve vaka sayısının oldukça arttığı şu günlerde Türkiye genelinde bu yönde bir karar alınabileceği ifade ediliyor.

Artan Vaka Sayısı ve İkinci Dalga Riski Bu karara Etken Oldu    

3 Kamu Üniversitesi tarafından yapılan ortak açıklamaya göre yapılan değerlendirme sonucunda; Corona virüs pandemisi ile ilgili mevcut veriler ve salgının seyrinin göz önüne alındığında bir süre daha riskin devam edeceğinin görüldüğü vurgulanıyor. Konya’nın, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı ve vaka sayısının artış gösterdiği şehirlerden birisi olduğu göz önüne alındığının belirtildiği açıklamada, Ulaşım, barınma, yeme içme gibi öğrencilerimizle ilgili birçok alanın kullanımından kaynaklanacak yoğunluk, bulaş riskinin daha da artmasına sebep olabileceğine dikkat çekiliyor.

2020-2021 güz yarıyılında, gribal enfeksiyonların artış gösterdiği kış mevsimine girilmesine paralel olarak pandeminin de artabileceğinin ön görüldüğü belirtiliyor. Aynı zamanda yüz yüze öğretim için gerek duyulan idari personelin, kimilerinin coovid-19’a yakalandığı kimilerinin ise karantinada olduğu belirtiliyor. Mevcut durumda yüz yüze eğitim verecek personel sayısının da yetersiz kalması sebebiyle böyle bir kararın alındığı ifade ediliyor. 

Öğrenci Sağlığının Önemi Vurgusu

3 kamu üniversitesi tüm bu noktalardan daha önemli olarak, aileleri tarafından kendilerine emanet edilen öğrencilerimiz başta olmak üzere, bütün akademik ve idari personelimizin sağlığı için, 2020-2021 öğretim yılı Güz yarı yılında yabancı dil hazırlık, ön lisans, lisans ve lisans üstü tüm derslerin genel olarak uzaktan, online olarak yürütülmesi kararını verdiğini duyurdu. Alınan bu karar ile birlikte başta vaka sayıları çok yüksek olan iller olmak üzere Türkiye genelinde akademik eğitimin ilk yarısının online yapılabileceği yüksek sesle konuşuluyor.

3 Üniversiteden Yeni Uzaktan Eğitim Kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın