3G Kullananlar Azınlıkta Kaldı
Teknolojik gelişmeler arka arkaya yaşanmaya devam ediyor. Ülkemizde 3G teknolojisinden 4.5G teknolojisine geçilmişti. Bunun ardından insanlarımız hatlarını yenilemiş ve 4.5G teknolojisini kullanmaya başlamışlardı. Ancak bu geçiş ilk başlarda çok yavaş işlemişti. Şimdi ise 62 milyon abonenin içerisinde sadece 4 milyon abonenin 3G abonesi olarak kaldığını ifade edebiliriz.
Telekomünikasyon firmaları bazı hizmetlerini sadece 4.5G’li olan kullanıcılarına sunmaktadır. Örneğin firmaların uygulamalarında verilen hediye internet, SMS ve dakika gibi kampanyalar sadece 4.5G’li olan müşterilere özel sunulmaktadır. Bunun da etkisiyle birlikte abonelerin çoğunluğu 4.5G kullanmaya başlamış durumdadır. Yakın bir zaman içerisinde 5G altyapısının da kurulmasıyla birlikte 4.5G de tarihe karışacaktır.
Daha hızlı ve güvenli internet kullanmak isteyen kullanıcılar için bu bir avantaj teşkil etmektedir. Ancak işin bir de ticari boyutu bulunuyor. Mobil internet kullanıcıların sayısının 62 milyonu geçmiş olması mobil pazarın ne kadar geniş olduğunu göstermektedir. Gerek e ticaret gerekse de mobil yazılımlar konusunda gelecek vaat eden bir ortamın olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hemen hemen herkesin akıllı telefon kullanarak bilgiye ulaştığı bu dönemde pazarlamacıların hedefleri de değişmiş durumdadır. Dolayısıyla yeni çağın mobil teknolojilerin çağı olacağı şimdiden bariz bir şekilde görülüyor.