Hangi Kadrolar Açılacak?
DİB yayınladığı duyuru ile hangi kadrolar için nakil talebinin oluşturulabileceğini duyurdu. Buna göre eğitim merkezi müdürü, il müftü yardımcısı, vaiz, cezaevi vaizi, murakıp, şube müdürü ve dini yüksek ihtisas müdürü kadrolarına nakil talebinde bulunulabilecek.
Görev veya nakil talebinde bulunacak personellerin asgari ve azami hizmet sürelerinin hesaplanmasında 1 Haziran 2020 tarihinin esas alınması gerektiği belirtildi. Nakil talebi için en fazla 10 tercih yapılabilecek. Mazeret tayini isteyenlerin de mazeret gerekçelerini ispat eden belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Ayrıca Başkanlığa gönderilmesine gerek olmadığı da belirtilmiştir. Bunun gibi diğer önemli hususlar da DİB’in duyuruları içerisinde belirtildi.
Başvurular Nasıl Yapılacak?
Görev ve nakil talebinde bulunmayı düşünen personeller DİB’in resmi internet sayfasında bulunan personel sayfasına giriş yapmalıdır. Giriş için kullanıcı adı ve şifre gereklidir. Tercih sonuçlarına ilişkin duyurular da yine bu sayfa üzerinden yapılacaktır. Dolayısıyla adayların DİB resmi internet sayfasını takip etmeleri gereklidir. Kişilere özel tebligat yapılmayacak bu tebligatlar kabul edilecektir.
Atama ve nakil talebinde bulunan ancak gerekli şartları sağlamadığı tespit edilen kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu nedenle başvuracak adayların başvuru şartlarını iyi bir şekilde okumaları ve buna göre bir tercih yapmaları gereklidir.