ABD’den Yeni Hamle

ABD’den Yeni Hamle
ABD’den Yeni Hamle
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Trump tarafından yaklaşan ABD seçimleri öncesinde ABD ile Çin arasında ki gerilimi tırmandıracak kararlara bir yenisini eklediği görülüyor. ABD Başkanı Trump tarafından yapılan açıklamada Çinli ByteDance firmasına ait olan kısa video uygulaması TikTok’un yasaklanacağı ifadeleri yer aldı. Florida eyaletine yaptığı ziyaret sonrası başkent Washington DC’ye dönüş esnasında uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, yasaklama için bugün bir başkanlık kararnamesini imzalayabileceği ifadelerinin kullandığı belirtiliyor.

Reuters, ABD tarafından atılacak bu yönde bir adım ile Çinli sahibinin TikTok’u satması için baskıyı daha da arttırmak için alınmış bir karar olarak yorumluyor. Reuters’a göre, Trump’ın bu açıklaması, Beyaz Saray, ByteDance ve Microsoft dahil potansiyel alıcılar arasında dün gerçekleşen ancak sonuna ulaşmayan uzun süreli müzakerelerin ardından geldiği ifade ediliyor.

Microsoft ve Facebook Tik Tok ABD Operasyonlarını Satın alabilir

TikTok’un ABD operasyonlarının satışı için baskı kurulmasına rağmen anlaşma sağlanamamasının ardında yatan nedenler arasında ByteDance’in bu satış için 50 milyar doları aşkın bedel belirlemesi ve şirkette azınlık hissedarı olarak kalmak istemesinin yattığı ifade ediliyor. Yapılan değerlendirmelerde TikTok’un ABD operasyonlarını Microsoft dışında Facebook’un da TikTok’u satın alabileceği iddiaları yer alıyor.

Son dönemde Çin’e karşı çok yönlü bir mücadele başlatan ABD’de bir süredir “ulusal güvenlik endişeleri” sebebiyle TikTok’un yasaklanması talebini sıklıkla dile getiriyordu. Tüm dünyada oldukça popüler hale gelen TikTok’un ABD’de 80 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor.

Seçim Öncesi Hamlesi Olarak Yorumlanıyor

Yapılan anketlerin tamamında Demokratların adayının yüzde 8 ile 14 arasında değişen oranlarda gerisinde çıkan ABD Başkanı Trump’ın seçim hamleleri olduğu iddia ediliyor. Özellikle seçim yaklaşıkça ses getirecek adamılar atmayı planlayan Trump’ın Çin ile gerilimi iyice tırmandırmayı amaçladığı ifade ediliyor. ABD seçimleri ise Türkiye’yi de yakında etkileyecek. Demokratların adayı Joe Biden’ın seçimi kazanması halinde Türkiye ile ABD arasında ki ilişkilerin hiç olmadığı kadar gerilebileceği ve Türkiye lehine adımlar atılabileceği iddia ediliyor.

ABD’den Yeni Hamle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın