Açıklanan Mülakat Sonuçları Tartışma Çıkardı

Açıklanan Mülakat Sonuçları Tartışma Çıkardı
Açıklanan Mülakat Sonuçları Tartışma Çıkardı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklamamsı ile özellikle sosyal medyada büyük bir tartışmanın yaşandığı görülüyor. Pandemi dolayısıyla alım tarihinin değişmesi büyük bir kargaşaya neden olduğu görülüyor. Bunun ana nedeni ise alım tarihlerinin değişmesi ile birlikte bu sene üniversiteden mezun olan birçok öğretmen adayının da mülakata dâhil olması olarak gösteriliyor. 2018 yılı mezunları bu durumunda çok büyük bir haksızlık olduğunu belirtiyorlar.

2019 yılı mezunları öncesinde sıralamada 800’lerde olan bir kişinin açıklanan sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları ile birlikte yaklaşık 300 sıra geriye düştüğü görülüyor. Sıralamada yaşanan bu gerilemenin 2018 yılı mezunu pek çok öğretmen adayından yaşandığı görülüyor. Bu durumun büyük bir haksızlık yarattığını ifade eden pek çok aday yapılan karma alım ile birlikte haklarının yendiğini iddia ediliyor. Bakanlık ise bu duruma karşı yapılacak hiçbir şeyin olmadığının ve mezun olan tüm öğretmen adaylarının bu hakka sahip olduğunu belirtiyor.

Bazı Üniversiteler Erken Mezun Etti İddiası

2018 yılı mezunu pek çok öğretmen adayı pandemi dolayısıyla bu sene pek çok üniversitenin sırf mezun olacak öğrencilerin öğretmen atamasına yetişmeleri için olması gerekenden daha kısa sürede ve daha erken bir şekilde öğrencilerini mezun ettiklerini iddia ediyor. Pek çok öğretmen adayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını iddia ederken bu durumun çözülmesinin ise oldukça zor olduğu belirtiliyor. Çünkü yasal olarak mezuniyet hakkı kazanmış bir öğrencinin öğretmenlik için bu hakkının kullanması kesinlikle engellenemez. Bu sebeple bu konu hakkında şimdilik MEB tarafından herhangi bir değişiklik yapılması söz konusu görünmüyor.

Ek Atama Talebi

Sıralamalarda oldukça geriye düşen 2018 yılı mezunları ise MEB’den sadece 2018 mezunları için ek 15 bin alım yapılmasını talep ediyor. MEB tarafından şimdilik bu talep ile ilgili bir açıklama gelmez iken eğitim yetkilileri böyle bir kısıtlamanın yasal olarak imkansız olduğunu ve ek atama olsa bile bu atamaya da yeni mezunların başvuru haklarının olacağını belirtiyor.

Açıklanan Mülakat Sonuçları Tartışma Çıkardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın