Adalet Bakanlığı 418 Memur Alımı Yapacağını Duyurdu

Adalet Bakanlığı 418 Memur Alımı Yapacağını Duyurdu
Adalet Bakanlığı 418 Memur Alımı Yapacağını Duyurdu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzlerce Kişiyi İlgilendiren Açıklama Resmi Gazete’de Yayımlandı

Adalet Bakanlığı, yaptığı açıklama ile yüzlerce adayın güne güzel başlamasına vesile oldu. Bilindiği üzere 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı 6 Eylül 2020’de yapıldı. Sonraki süreçte ise sırasıyla önce sınav sonuçları açıklandı. Daha sonra ise adayların branş sıralaması açıklanmıştı. Branş sıralamasının da açıklanmasıyla birlikte gözler bakanlıkların yapacağı alımlara çevrilmişti.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ardından bugün de T.C. Adalet Bakanlığı yayımladığı bir ilan ile çeşitli pozisyonlarda memur alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayınlanan ilan, Adalet Bakanlığı’na bağlı merkez ve taşra teşkilatlarına toplamda 418 personel alımını içermektedir. 418 personel 144 psikolog, 100 pedagog, 156 sosyal çalışmacı, 12 istatistikçi, 3 mimar, 2 diyetisyen ve 1 şehir plancısından oluşmaktadır. Peki, başvuru koşulları neler ve alımlar ne zaman, nasıl gerçekleştirilecek?

Adalet Bakanlığı Personel Alımı İlanı Detayları

Bakanlığın açtığı pozisyonlardan birine yerleşebilmek adına adayların yapması gereken ilk iş internet üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleridir. Başvuruların şahsen ve posta yoluyla değil yalnızca internet ortamından gerçekleştirileceği özel olarak belirtilmiştir. İlan için başvuru tarihleri 11 Kasım 2020 – 25 Kasım 2020 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadardır. 

Adalet Bakanlığı’nın resmi sitesine girdiğiniz zaman, site içinde Personel Genel Müdürlüğü için ayrılmış olan kısma erişmeniz gerekmektedir. Bu kısımda yer alan internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yaparak elektronik başvuru yoluyla ilana başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, açılan pozisyonlar için gerekli olan özel şartlar da açıkça belirtilmiştir. 

Belirtildiği şekilde başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra sonuçların açıklanmasını beklemeniz gerekmektedir. Sonuçlar da aynı şekilde elektronik ortamdan açıklanacaktır. Sonuçların açıklanacağı tarih henüz netleştirilmemiştir. Alıma başvuru yapan adayların 5 katı kadar aday mülakata çağrılacaktır ve mülakat sözlü olarak gerçekleştirilecektir. Mülakat yeri ve saati de yine ilerleyen süreçte kesinleşecektir. Sözlü mülakat konuları ve puanlaması da ilanda açıkça belirtilmiştir. Sürece yönelik olarak Adalet Bakanlığı açıklaması olması durumunda yine gerekli açıklamalar sitemizden yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı 418 Memur Alımı Yapacağını Duyurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın