Adalet Bakanlığı 5075 Personel Alımı Duyurusu

Adalet Bakanlığı 5075 Personel Alımı Duyurusu
Adalet Bakanlığı 5075 Personel Alımı Duyurusu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığının yayınlamış olduğu İlana göre Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 6 farklı unvanda 5 Bin 75 Personel alımı gerçekleştirilecek.

Alımı Yapılacak Unvanlar; 3 Bin 605 Zabıt Katibi, 700 Mübaşir, 625 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 110 Şoför ve 25 Aşçı alımı şeklinde toplamda 5 Bin 75 personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak isteyen çalışma adayları için İlan metni yayınlandı. İlan metnine haberimizin en altından ulaşabilirsiniz.

Başvuru Yapmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olma, Kamusal Haklarından mahrum olmama, Türk ceza Kanununun 53’üncü Maddesinde belirtilen suçlardan süresi geçmiş bile olsa ceza almamış veya mahkûm olmamış olma, Askerlik ile ilişiği bulunmama, Güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve 18 yaşını tamamlamış olma şartlar ile alım yapılacaktır.

Başvuru Şekli Ve Yeri

Adaylar başvurularını 23 Şubat Bu Gün itibari ile başvurularını yapabilecek olup, 12 Mart 2021 Tarihi saat 23.59 A kadar başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Başvuru yapmak isteyen adaylar En fazla 1 adet kadroya başvuru yapabilecek olup birden fazla yapılacak olan başvuruları kabul edilmeyecektir.

Adaylar başvuru işlemini tamamlandıktan sonra “Başvurularım ”ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Adaylarda Aranan Özel Nitelikler

Zabıt Katibi: Fakülte veya yüksekokulların adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazma, Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgeleye bilme şartları ile alım gerçekleştirilecektir.

Mübaşir Alımı: Lise ve dengi okullardan mezun olma şartı ile alım gerçekleştirilecektir.

Koruma Ve Güvenlik Görevlisi: Lise ve dengi okullardan mezun olma, Süresi geçmemiş özel güvenlik kartına sahip olma, 18 Yaşını tamamlamış olma, Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmama, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmama şartları ile alım gerçekleştirilecektir.

Şoför Alımı: B sınıfı sürücü belgesine sahip olma ve ve lise ve dengi okullardan mezun olma şartları ile alım yapılacaktır.

Aşçı Alımı: Ortaöğretim veya yükseköğrenim kurumlarının aşçılık veya dengi bölümü mezunu olma ve En az lise veya dengi okul mezunu olma şartları ile alım gerçekleştirilecektir.

Sözleşmeli İşaret Dili Tercümanı: En az ön lisans  mezunu olma ve Tercümanlık yapacak seviyede işaret dilini bildiğini gösteren  en az 200 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge veya sertifikaya sahip olma  şartları ile alım gerçekleştirilecektir.

Adalet Bakanlığı 5075 Personel Alımı Duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın