Adalet ve CTE’de Birden Fazla Komisyona Hangi Koşulda Başvurulabilir

Adalet ve CTE’de Birden Fazla Komisyona Hangi Koşulda Başvurulabilir
Adalet ve CTE’de Birden Fazla Komisyona Hangi Koşulda Başvurulabilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı bünyesinde merkez ve taşra teşkilatları ile Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü için toplam 11 bin 484 kadroya sözleşmeli kamu personeli alımı başvuruları alınmaya başladı. Adayların en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan birisi de birden fazla komisyona başvuru yapabilir miyim? Birden fazla komisyona başvuru nasıl yapılırın cevabına bu haberimizde ulaşabilirsiniz.

4 Farklı Kamu Personeli Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı bünyesinde 4 farklı ilana başvurular başladı. CTE için 5 bin 358 personel alımı, 814 icra katibi alımı, 237 sözleşmeli kamu personeli alımı ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatları ile adliyeler için çeşitli branşlarda 5 bin 75 kamu personeli alımı başvuruları alınıyor.

11 Bin 484 Memur Alımı Branşları

5358 personel alımı: İnfaz ve koruma memuru, ceza infaz kurumu katibi, hemşire, sağlık teknikeri, teknisyen, şoför, aşçı, kaloriferci branşlarında olmak üzere toplam 5 bin 358 kamu personeli alımları CTE’ler için olacak.

5075 personel alımı: Sözleşmeli Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, Aşçı ve İşaret Dili Tercümanı alımı branşlarından olmak üzere toplam 5 bin 75 kamu personeli alımı Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatları için olacak.

814 personel alımı: İcra Dairelerinde görev yapmak üzere 814 sözleşmeli icra kâtibi alımı yapılacak.

237 personel alımı: Aşçı, Kaloriferci, şoför, İstatistikçi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Tekniker, Mühendis branşlarında 237 kamu personeli alımı merkez ve taşra teşkilatları için belirlenen iller için yapılacak.

Birden Fazla Komisyona Başvuru

Adayların 11 bin 484 sözleşmeli personel alımında en çok sorduğu soruların başında birden fazla komisyona veya unvana başvuru nasıl yapabilirim veya yapabilir miyim? Örneklerle şimdi kısa ve öz şekilde açıklayalım.

Adaylar 4 ilan için başvuru yapabilecektir. e-Devlet üzerinden “Adalet Bakanlığı İş Başvuru” sistemine bakacak olursanız aşağıda resmini de hazırladığımız şekilde 4 FARKLI BAŞVURU ALANI bulunmaktadır. Tam da bu noktada birden fazla başvurunun cevabı ortaya çıkıyor. Yani aday şartları taşıması durumunda birden fazla ilana başvuru yapabilir.

Örneğin; 3 ilanda da şoför alımı vardır. Tüm şoför alımı şartları taşınıyorsa aday her birine de başvuru yapabilir ve farklı komisyonlar seçebilir. Örneğin CTE’deki İKM alımına başvuru yapan bir aday 5075 personel alımının yer aldığı Adalet Bakanlığı mübaşir alımına şartları taşıyorsa her ikisine de başvurabilir. Fakat adayın unutmaması ve dikkat etmesi gereken bir husus bulunmaktadır.

Birden fazla ilana başvuru yapmanız durumunda sözlü veya uygulamalı sınava çağrıldığınız zaman sınav tarihlerinin çakışma durumu vardır ki bunun değişmesi için bir talepte bulunmanız söz konusu olmayacak ve birini tercih etmeniz gerekebilecektir. Adayların sadece dikkat etmesi gereken AYNI İLANDA BİRDEN FAZLA KOMİSYONA BAŞVURU YAPMAMAK olacaktır. Yoksa 4 farklı ilandan da şartları taşımanız halinde birer başvuru yapabilirsiniz.

SORULARINIZI YORUM OLARAK DA YAZABİLİR ve DESTEK İSTEYEBİLİRSİNİZ…

Adalet ve CTE’de Birden Fazla Komisyona Hangi Koşulda Başvurulabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın