Adaylarda YKS Tercih Sonuçlarını Bekliyor

Adaylarda YKS Tercih Sonuçlarını Bekliyor
Adaylarda YKS Tercih Sonuçlarını Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM’nin açıklayacağı YKS tercih sonuçları milyonlarca aday ve ailesi tarafından çok büyük sabırsızlıkla bekleniyor. Bu sene son 5 senede olduğu gibi Üniversite yerleştirmelerinin belli olmasının ardından adaylara sonuç belgesinin yollanmayacağı açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Bu sayede sürecin çok daha hızlı bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.

YKS Tercihleri Bugün Açıklanabilir

2020 YKS yerleştirme tercih işlemleri 14 Ağustos’ta 23,59’da son bulmuştu. Yaklaşık 12 gündür adaylar sonuçlar açıklanması için ÖSYM’nin yapacağı duyuruyu bekliyor. Geçtiğimiz günlerde ise ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 2020-YKS tercih sonuçlarının bu hafta içinde açıklanacağını öğrenci ve velilerine yönelik olarak açıklamıştı. YKS tercih sonuçlarıyla ilgili net bir tarih ise belirtilmesi.

Fakat ÖSYM tarafından elde edilen b ilgilere göre sınav sonuçlarının bugün açıklanma ihtimali son derece yüksek olduğu iddia ediliyor. Hangi saate açıklanacağı ile ilgili resmi bir paylaşım olmamasına rağmen ÖSYM’nin sınav sonuçlarını genel olarak saat 10.00’da erişime açtığı görülüyor. Fakat geçtiğimiz yıllarda yaşanan yoğunluk sebebiyle YKS tarafından bu sene farklı bir saat dilimi tercih edilebilir.

Yerleştirme Sonuçları Resmi Siteden Duyurulacak

Yerleştirme Sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden https://sonuc.osym.gov.tr linki aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği daha önce resmi olarak açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıllarda alınan kararla birlikte ÖSYM’nin İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde sayılıyor. Sonuçların açıklanması ile büyük bir yoğunluk yaşanacağından dolayı adayların sonuçlar açıklandıktan en az 1 sata sonra sisteme giriş yapmaları öneriliyor. 

Kayıtlar 31 Ağustos Tarihinde Başlayacak

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre, 2020 üniversite kayıtları 31 Ağustos’ta başlıyor. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos ile 4 Eylül 2020tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos ile 2 Eylül 2020tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor.

Adaylarda YKS Tercih Sonuçlarını Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın