Afrika’da Sağlık Sistemi Çöktü!

Afrika’da Sağlık Sistemi Çöktü!
Afrika’da Sağlık Sistemi Çöktü!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs hastalığı 2020 Mart ayından bu yana insan yaşamını olumsuz etkilemektedir. Tunus Sağlık Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre Afrika’da sağlık sistemi artan salgın hastalık nedeni ile çöktü. Son günlerde Afrika’da vaka sayısında artık görülmekteydi. Bu tehlikeli artıştan sonra Bakanlık Sözcüsü Nisaf Bin Alya, Mosaique radyosunda bir açıklamada bulundu. Afika’da bulunan hastanelerde hastalar için yeterli oksijen ve yatak olmadığını dile getirdi. Oksijen ve yatak temini ile ilgili sıkıntı çektiklerini belirten Nisaf Bin Alya, ‘’Ne yazık ki Afrika’da sağlık sistemi çöktü’’ dedi. 

Koronavirüs nedeni ile artan iş yükü en çok sağlık çalışanlarını etkiledi. Bu yüzden ‘’gemi batmak üzere’’ sözcüklerini kullanan Alya, dikkatleri üzerine çekti. Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre Afrika’da 15 bin 735 kişi yaşamını yitirdi. 464 bin 914 kişi Koronavirüs’e yakalandı. 372 bin 985 kişi iyileşerek taburcu edildi.

Libya, Tunus İle Sınırlarını Kapattı!

Tunus’da Koronavirüs salgın hastalığın artması sonucu Libya sınırlarını kapatma kararı kaldı. 1 hafta boyuncu Tunus ile sınırlarını kapatan Libya Hükümeti kendi vatandaşını korumakta kararlı görünüyor. Kardeş ülke Tunus’da artan salgın hastalık nedeni ile geçici olarak sınırların kapalı olacağı duyuruldu. Bu konu hakkında Tunus Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu. ’’Sağlık sistemi çöktü’’ sözleri gündemin konusu oldu.

Afrika’da Sağlık Sistemi Çöktü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın