Akademisyenler Yurt Dışına Çıkamayacak Mı?

Akademisyenler Yurt Dışına Çıkamayacak Mı?
Akademisyenler Yurt Dışına Çıkamayacak Mı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akademisyenler yurt dışına çıkamayacak mı? gibi pek çok soru merak konusu. 30 Haziran 2021 yılında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe bir genelge girdi. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde kamu ile ilgili bir takım tasarruf tedbirleri gündem oldu. Genelge de personellerin yurt dışı görevleri hakkında net bilgiler yer almaktadır. Bu genelgeye göre şu tedbirler alındı:

Kamu kurum ve kuruluşların seminer, konferans, eğitim, toplantı, sempozyum, organizasyon ve çalıştay gibi benzeri faaliyetlerde uzaktan erişim yöntemleri uygulanacaktır. Bu faaliyetlerin yüz yüze görülmesi zorunlu olduğunda öncelikle kamu tesisleri kullanılacaktır. Dolayısı ile gerekli olan ihtiyaçlar kamu personelleri tarafından karşılanacaktır. Görev süresi ile personel sayısının asgari düzeyde tutulması durumunda geçici görevlendirmelerin yapılması söz konusudur.

Zorunlu Durumlarda Personel Yurt Dışına Çıkacak Mı?

Öncelikle zorunlu durumlardan personellerin yurt dışına görevini yerine getirmesi için geçici süre olarak gitmesi mümkün olacaktır. Ancak görev süresi ve personel sayısı bu süreçte az tutulacaktır. İlgili kurumlarda Bakan, diğer idareler de ise üst yönetici onayına gerek duyulmaktadır. Görevlendirme raporları, görevin bitimi tarihinden itibaren 15 gün içinde Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecektir. Yurt dışında düzenlenen konferans ve kongre gibi önemli konuşmalar akademisyenler tarafından düzenlendiği için etkinliklere katılımı sağlanabilir. Ancak üniversitede akademik faaliyetlerin sekteye uğraması söz konusu olmamalıdır.

Akademisyenler Yurt Dışına Çıkamayacak Mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın