Asgari Ücrette Patronlardan Şok Talep

Asgari Ücrette Patronlardan Şok Talep
Asgari Ücrette Patronlardan Şok Talep
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde asgari ücretle çalışan on milyonlarca kişi daha rahat ve iyi şartlarda yaşamlarının sürdürebilmek adına 2021 yılı asgari ücret zammından büyük beklentiler içerisinde yer alıyor. Fakat toplantı öncesinde işveren cephesinden gelen haberler işçilerin moralini hayli bozmuş görünüyor. İşçi cephesi 2020 yılının pandemi dolayısı ile oldukça zorlu geçtiğini ve 2021 yılının da aynı zorlukla geçmesini beklediklerini ifade ederek zam oranının yüzde 8 olmasını ve bu oranında yapılacak vergi indirimleri ile karşılanmasını talep ediyor.

Eğer işverenlerin talebi kabul edilirsen 2021 yılı asgari ücret oranları 2500 TL’yi bile anca görmüş olacak. Böyle bir durumda zaten gelen zamlar ve hayat pahalılığı ile geçinmekte zorlanan asgari ücret çalışanlarının 2021 yılını oldukça zor geçirmeleri anlamına geliyor.

Patronlardan İşçi Çıkarma Resti

İşveren cephesi yüksek oranda bir zam yapılması durumunda 2021 yılı için çok sayıda personellerini işten çıkarabileceklerini ifade ediyor. Son dönemde karlılıklarının iyice azaldığını belirten işveren cephesi personel giderlerinin artık işletmeler için çok büyük bir haline geldiği ifade ediyor. Böyle bir süreçte ise hükümet cephesinin işini oldukça zor olduğu ifade ediliyor. Hem çalışanların taleplerini hem de işverenlerin taleplerini karşılama noktasında nasıl bir karar verileceği ise merak ediliyor. Asgari ücret komisyonunda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı 15 kişi bulunuyor. Bu noktada hükümetin tavrı zam oranın belirlenmesinde en çok etkiye sahip oluyor.

Çalışanların 3000 TL Beklentisi   

Çalışanların ise bu sene ki asgari ücret noktasında 3000 TL gibi büyük bir beklentisi bulunuyor. İşçi sendikaları yüzde 15 oranında bir zam talep ederken ayrıca asgari ücretten alınan vergilerde yapılacak düzenleme ile birlikte asgari ücretin 3000 TL’ye çıkmasını talep ediyor.  Böyle bir kararın alınmasının ise şimdilik zor olduğu ve son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor. Kulislerde ise asgari ücretin 2550 ile 2600 arasında değişebileceği konuşuluyor.

Asgari Ücrette Patronlardan Şok Talep

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın