Avrupa Birliği Coronavirüs Salgını İle İlgili Güvenli Ülkeler Listesi Düzenledi

Avrupa Birliği Coronavirüs Salgını İle İlgili Güvenli Ülkeler Listesi Düzenledi
Avrupa Birliği Coronavirüs Salgını İle İlgili Güvenli Ülkeler Listesi Düzenledi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye hala zorunlu her türlü durum harici hiçbir şekilde ziyaret edilmemesi gereken ülkeler arasında yerini koruyor.

Zorunlu halde gidilmemesi gereken ülkelere turuncu başlıklı ülke adı veriliyor. Amerika Birleşik Devletleri turuncu ülkeler ile ilgili belirtilen bilgiler arasında tatil ziyareti ve aile ziyareti gibi görüşmelerin zorunlu ziyaret olmadığını altını çizerek belirtti.

Avrupa Birliği güvenli ülkeler listesine bakıldığında özellikle kırmızı ülkelere zaten giriş yasağı olduğu için dikkat edilmesi gereken hususların turuncu ülke olarak belirtilen ülkeler ile ilgili olduğunu da belirtti. Özellikle aile ziyaretini yaz aylarına bırakan gurbetçileri de sıkı bir dil ile uyardı. Tatil ve aile ziyareti kesinlikle zorunlu ziyaret değildir.

14 Gün Karantina Kuralı Uygulayan Ülkeler 

Başta Hollanda olmak üzere Avrupa Birliğine bağlı birçok ülke Türkiye gibi birçok farklı turuncu uyarı veren corona virüsle mücadele için gelen vatandaşları 14 gün karantinada tuttuktan sonra gidecekleri yerlere tahliye ediyor. Bu sayede ülke dışından taşınacak herhangi bir virüs mutasyonu ile karşılaşmanın önü kesilmiş olur.

Yukarıda da bahsedilen güvenli ülkeler listesine girme kuralları Avrupa Birliği sağlık kuruluşlarınca belirlenir. Buna göre vaka sayısı 100.000 in kişide 16 kişide görüldüyse güvenli ülke kabul edilir. Bu kurallara göre bugün itibari ile 23,5 olan Türkiye hala Turuncu Ülkeler arasında yerini koruyor. 

Karantina Kuralları 

Karantina kuralları 14 gün izole yaşam sürerken 3. Bir kişi ile irtibat kurmamak mecburiyet harici kesinlikle dışarı çıkmamak ve en ufak bir belirti dahi gösterilse en yakın sağlık kuruluşuna gitmek demektir. Ayrıca yine bahsedilen karantina kuralları doğrultusunda başta Hollanda olmak üzere birçok ülkede hala sokağa çıkma kısıtlaması devam etmektedir. 

Karantina kurallarına harfiyen 14 gün boyunca uymak Avrupa Birliği kurallarınca kesinlikle şarttır. Uymayan herhangi bir vatandaş kurallar gereği tekrar bir 14 gün boyunca daha sıkı karantina kurallarına tabii tutulur.

Avrupa Birliği Coronavirüs Salgını İle İlgili Güvenli Ülkeler Listesi Düzenledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın