Bakan Albayrak’tan Döviz Açıklaması

Bakan Albayrak’tan Döviz Açıklaması
Bakan Albayrak’tan Döviz Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk ekonomi sinde görülen iyileşmelere rağmen önemli risk olarak Türk parasının yabancı paralar karşısında yüksek oranda ki değer kaybı olarak görülüyor. Merkez Bankası tarafından politika faiz oranında herhangi bir artışa gidilmemesi sonucu hızla artan döviz fiyatlarının çok daha yukarı çıkmasından endişe duyuluyor.

Özellikle 8,50 seviyelerini geçen dolar kurunun yılsonuna kadar 10 TL seviyesinde olmasından endişe duyuluyor. Fakat geçtiğimiz aylarda döviz kurlarına sıklıkla müdahale edilmesine rağmen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak partisi milletvekillerine verdiği bilgilendirme toplantısında çok zorlu şartlar olmadıkça artık döviz kurlarına müdahale edilmeyeceğini açıkladı.

Döviz Kurları Ekonomi İçin Tek Gösterge Değil

Toplantı ile ilgili olarak kulislerden elde edilen bilgiye göre Bakan Albayrak, son dönemde döviz kurlarındaki hızlı yükseliş ile ilgili olarak son derece önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekillerinin bu konudaki sorularına samimi cevaplar veren Bakan Albayrak, dünyada artan belirsizlik nedeniyle döviz kurlarının dalgalı seyrettiğini ifade ettiği belirtiliyor. Döviz fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmanın sadece Türkiye’ye özgü bir durum olmadığını ve tüm dünyada bu tür dalgalanmalar yaşandığını belirten Berat Albayrak, bir süre sonra döviz fiyatlarının kendiliğinden dengeye oturacağını bilgisini paylaştığı ifade edildi.

Sadece Olağanüstü Durumlarda Müdahale Olacak

Toplantıya katılan bazı milletvekilleri tarafından aktarılan bilgilerde,  Bakan Albayrak’ın “olağanüstü bir durum, gelişme olmadıkça dövize müdahale edilmeyeceği” mesajı verdiğini belirtiler. Bu açıklama ile birlikte Bakan Albayrak döviz kurlarının ekonominin performansı için tek kriter olmadığını toplantıda dile getirerek ekonominin en önemli üç ayağını oluşturan, sürdürülebilirlik, üretim ve pandemi nedeniyle sıkıntı yaşanmasına karşın istihdamda da birçok Avrupa ülkesine göre daha iyi durumda olunduğunu belirttiği bilgisi verildi.  Ekim ayı ihracatının 17 milyar dolara kadar çıktığına büyük bir vurgu yapan Bakan Albayrak, bunun Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamı olduğunu ve bu rakamların kendilerinin iyi yolda olduklarına yönelik en önemli veri olduğunu belirttiğini açıkladılar.

Bakan Albayrak’tan Döviz Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın