Bakan Selçuk’tan Öğretmen Ataması Açıklaması

Bakan Selçuk’tan Öğretmen Ataması Açıklaması
Bakan Selçuk’tan Öğretmen Ataması Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada “2021’de atama yapacağız. Bütçede öğretmen ataması tabiiki var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini inşallah olduğunda paylaşacağız.” Şeklinde ifadeler paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığın bütçesi üzerine yapılan görüşmelerde milletvekilleri tarafından sorulan soruları yanıtladı. Köy okulları için sorulan soru üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her köyde 3 ile 5 öğrenci olması halinde de tüm köy okullarının açılabildiğini ve böyle binlerce okulun da açıldığını söyledi.

Özel okullar ile ilgili soruya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 500 metrekareden az bahçesi olan okullara izin vermediklerini belirtti. “Özel okulların belli koşullarda açılmasına ilişkin düzenleme Cumhurbaşkanlığında, hayata geçmek için sırasında bekliyor.” Şeklinde ifadeleri paylaştı

Siber Saldırı Gerçekleşti

Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) çöktüğü ile ilgili sorulara ise Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konu ile ilgili iki uluslararası siber saldırı olduğunu ve aynı zamanda tüm öğrencilerin sisteme birden girmeleri nedeniyle Telekom sisteminin bu durumu da saldırı olarak algıladığı ifade etti. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, birçok ülkenin sadece öğrencilerine mail yolladığını ve yolladıkları maillerde sorumlu oldukları konuları bildirdiklerini ifade etti. Ancak Türkiye’nin bu konuda 3 kanal kurduğunu, EBA’nın altyapısının daha da güçlendirildiğini, EBA Destek Noktaları açıldığını ve eğitimlerin yaz aylarında da devam ettiğini açıkladı. Yapılanların elbette yeterli olmayacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasına şu şekilde devam etti. “Fakat hiçbir şey yapılmamış gibi ‘EBA çöktü’ denilirse, bir yanlış anlamadan kaynaklanan ve uluslararası Hollanda ve Amerika merkezli iki siber saldırıdan dolayı yaşadığımız bir problemin ‘EBA çöktü’ şekilde ifade edilmesi çok sağlıklı değil diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

2021 yılında öğretmen atamaları ile ilgili sorular için, atama yapacaklarını ancak bütçeden daha fazla atama yetkisi alabilmek için azami çaba gösterdiklerini söyledi.

Bakan Selçuk’tan Öğretmen Ataması Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın