Başkan Erdoğan Kısıtlamaları Kademeli Olarak Azaltacağız Dedi

Başkan Erdoğan Kısıtlamaları Kademeli Olarak Azaltacağız Dedi
Başkan Erdoğan Kısıtlamaları Kademeli Olarak Azaltacağız Dedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak azaltılacağını söyledi. Erdoğan ayrıca aşılama işlemlerinin perşembe ya da cuma günü başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de hafifledi. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bu tedbirlerin en başında temizlik, maske ve mesafe geliyor.  Kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız” dedi.

Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere yönelik destek programları başlattık. Ekonomide aldığımız tedbirlerle yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5’luk bir büyümeye ulaştık. Salgının etkilerini azaltmak için hayata geçirdiğimiz önlemler sayesinde bu zor dönemde ekonomimizin direncini korumayı başardık. Otomobil ve konut piyasalarında haziran ayı ile birlikte ciddi bir hareketlilik görüldü. Satışlar geçen senenin üzerinde gerçekleşti. Ekonomimizdeki bu olumlu hava güven endekslerine de yansıdı. 3. çeyrekte dünyada en hızlı büyüyen ekonomi olduk.

Borsamız 2020’de yatırımcısına yüzde 29 getiri sağlayarak dünya çapında yatırımcısına en fazla getiri sağlayan piyasa oldu.

2020 yılını ihracat açısından da oldukça iyi tamamladık. 2020’de yüzde 0,3 olan büyüme hedefimizi aştığımıza inanıyorum.

Yeni yılda önceliğimiz fiyat istikrarı ve reformlar olacaktır. Türkiye uğradığı tüm saldırılara rağmen kararlılıkla yoluna devam ettikçe önümüze tuzaklar kurulduğunun farkındayız.

İnsanlık olarak 2021 yılını iyi hatıralarla kapatmadık. Geçtiğimiz yılı büyük bedeller ödeyerek geride bıraktık. Geçtiğimiz 18 yılda kurduğumuz alt yapının üstünde hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyorduk. Korona salgınının ülkemize de sıçramasıyla birlikte kendimizi hızla bu yeni döneme hazırladık. Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere nakdi hibe ve destek programları başlattık. 

Yılın 2. çeyreğinde ülkemizde derinden hissedildi. Bu dönemde dünyada daha ağır geçerken, Türkiye %9,9 oranında daraldı. Salgının etkilerini azaltmak için önlem ve teşvikler sayesinde ekonomimizin direncini korumayı başardık. 3. çeyrekte 1. önceki çeyreğe göre sanayi üretimimiz %30 oranında arttı. Otomobil ve konut piyasalarında Haziran ayıyla birlikte ciddi hareketlilik gerçekleşti. Ekonomimizdeki bu olumlu hava güven endekslerimize de yansıdı. Kapasite kullanım oranımız %76 seviyesine ulaştı. Borsamız, 2020’de yatırımcısına %29 getiri sağlayarak dünya çapında en çok performans gösteren piyasalardan biri oldu. Salgın nedeniyle ihracat pazarlarımızda görülen ciddi daralmalarına rağmen 2020 yılını ihracat açısından iyi tamamladık. 

Küresel ekonominin %4’ten küçüldüğü tahmin edilen bir dönemde Türkiye ekonomisinin büyümesi gücümüzün bir ifadesidir. Devam eden yatırımlarımızı hızla tamamlayarak, haftada bir açılış töreniyle milletimizin hizmetine sunduk. Sağlıktan haberleşmeye kadar birçok alanda ülkemizin kalkınma kararlılığını ortaya koyduk. 2021 yılının yatırım, üretimin ve istihdamın arttıracağı bir yıl olacağına inanıyorum. Yeni yılda önceliklerimiz fiyat istikrarı ve reformlar olacaktır.

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli bir şekilde hafifledi. Salgın tedbirlerinin faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntıları biliyoruz. Salgına bir çözüm bulunana kadar tedbirlerle kendimizi savunmaya mecburuz. 

Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Gelinen aşamada önemli bir hususta aşı çalışmalarıdır. Türkiye faaliyetleri yakından takip etmektedir. Hali hazırda Çin aşısını ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Perşembe veya Cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak.

Başkan Erdoğan Kısıtlamaları Kademeli Olarak Azaltacağız Dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın