BİLSEM’lere Alınacak Öğretmen Kontenjan Listesi Açıklandı

BİLSEM'lere Alınacak Öğretmen Kontenjan Listesi Açıklandı
BİLSEM'lere Alınacak Öğretmen Kontenjan Listesi Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2021 yılı için BİLSEM’lerde görevlendirilecek öğretmenler için İl, İlçe ve Alan Bazında kontenjan sayıları duyuruldu.

BİSEM Nedir?

BİLSEM, belirli yeteneklere sahip olan öğrencilerin daha etkili eğitim almalarına ve bu sayede yeteneklerini daha kolay bir şekilde ortaya koyabilmelerine olanak sağlayan kurumdur. Özel yetenekli olarak tanılanan bu öğrenciler, BİLSEM sınavı ile belirlenmektedir. BİLSEM sınavı ise belirli yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

BİLSEM başvuru şartları nelerdir

Başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak, Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren başvurunun son günü itibariyle bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ildeki bilim ve sanat merkezinde atama alanında boş kontenjan bulunması, 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı kurul kararı ile belirlenen Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’nde (Ek-1) yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak, Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 30.09.2021 tarihi itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar başvuru yapabileceklerdir.

“2021 Yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu” kapsamında öğretmenlerin başvuru yapabileceği il ve alan bazlı öğretmen ihtiyacı için liste yayınlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yayımlanan 2021 yılı için BİLSEM’lerde görevlendirilecek öğretmenler için İl, İlçe ve Alan Bazında kontenjan sayıları aşağıdaki gibidir.

Kontenjan Listesi.

BİLSEM’lere Alınacak Öğretmen Kontenjan Listesi Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın