Borsa İstanbul Tedirgin Seyrediyor

Borsa İstanbul Tedirgin Seyrediyor
Borsa İstanbul Tedirgin Seyrediyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul son dönemde tarihinin en durgun dönemlerinden birini yaşıyor. Borsa İstanbul yaklaşık iki aydır 1050 ile 1200 puan arasında seyrediyor. Normalde dünya borsaları içerisinde hisse bazından en uygun fiyatlı borsaların başında gelen Borsa İstanbul’un yukarı yönde hareket yapamamasının 2 ana neden olarak corona virüs salgınında ikinci dalga beklentisinin hala yüksek olması ve yabancı sermayenin Borsa’da yeterli olarak bulunmaması olarak gösteriliyor. Özellikle 2020 yılı itibari ile Borsa İstanbul’dan çok yüksek oranda yabancı sermaye çıkışının olduğu görülüyor.

2020 yılında özellikle faizlerin oldukça düşük seyretmesi ve enflasyon karşısında eksi durumda olması ile birlikte yerli yatırımcıların Borsa İstanbul’a rekor bir ilgisinin olduğu görülüyor. Fakat bu ilginin parasal hacim anlamında Borsa İstanbul’un 1200 direnç noktasını aşmasında yetersiz kaldığı vurgusu yapılıyor. Özellikle yabancıların TL’ye olan güvensizliklerinin devam ettiği ortamda Borsa İstanbul’da yukarı yönde sürekli bir yükselişin olmasının oldukça zor olduğu ifade ediliyor.

Döviz Fiyatları Kritik Seviyede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı ‘’Müjde’’ açıklaması ile birlikte 7,41 seviyesinden geri gelen Dolar TL kuru açıklanan 320 milyar metre küp doğal gaz açıklaması sonrasında tekrar 7,33 seviyelerine gelmişti. Haftanın ilk iş gününde Dolar TL seviyesinin 7,38 seviyesine kadar çıktığı görülüyor. Ekonomi uzmanları 7,40 seviyesinin Dolar TL kuru için oldukça kuvvetli bir direnç seviyesi olduğunu ifade ediyor.

Fakat gerek korona virüs pandemisinde ikinci dalga haberleri gerekse dış siyasette yaşanan gelişmelerle birlikte bu direnç seviyesinin aşılması durumunda Dolar TL kurunun 7,60 seviyesine kadar çıkacağı ön görülüyor. Merkez Bankası tarafından yapılan örtülü müdahalelere rağmen Dolar kurunun yüksek seyretmesi ekonomi çevrelerinde moralleri bozuyor.

Faiz Artırımı Tek Çare Olabilir 

Merkez Bankası tarafından birçok önemli adım atılmasına rağmen piyasaların buna yeterli tepkiyi vermemesi ile birlikte ekonomi uzmanları Merkez Bankası tarafından faiz artırımı seçeneğinin ciddi anlamda düşünüldüğünü ifade ediyor. Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz artırımı konusunda kesin tavrı nedeniyle kısa vadede bu seçeneğin gerçekleşmeyeceği ifade ediliyor.

Borsa İstanbul Tedirgin Seyrediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın