Bu Tarihten Önce Emekli Olacaklara Çift İkramiye Ödenecek

Bu Tarihten Önce Emekli Olacaklara Çift İkramiye Ödenecek
Bu Tarihten Önce Emekli Olacaklara Çift İkramiye Ödenecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılı itibarıyla emekli olmak için hak kazanan vatandaşları ilgilendiren konulardan biri de ikramiye ve promosyon oldu. Emekli olunca kaç yılda bir promosyon hak edilir? Ayrıca Bayramdan önce emekli olacaklar için de çift ikramiye şansı olacak.

2021 Yılı Emeklilik İkramiyeleri

Emekliler her yıl Ramazan ve Kurban bayramında 1000’er TL olmak üzere 2 bin lira emekli ikramiyesi almaktadırlar. Bu kapsamda 2021 yılı itibarıyla emeklilik hakkı kazananlar Ramazan bayramından önce emeklilik işlemlerini başlatıp emekli olduklarında iki ikramiye birden alabilecekler.

Bu kapsamda mayıs ayı öncesinde emekli olacaklar 2021 yılında iki ikramiye birden almak hakları olacak. Kurban Bayramından sonra emekli olanlar 2021 yılı çift emekli ikramiyesi olan 2000 TL’yi alamayacaklar.

Emeklilik ikramiyesi ayrıca eşinden veya babasından ölüm maaşı alanlar için de aylık oranlarına göre verilmektedir. Emekli olan yeni vatandaşlar da 2021 yılı Ramazan bayramı öncesinde olursa süreye bakılmaksızın ikramiye hak edecektir.

Emeklilikte Promosyon

Yeni emekli olacaklar için sadece ikramiye imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca her emekli maaş aldığı bankadan da 3 yılda bir promosyon hakkı kazanmaktadır. Emekli ikramiyesi için herhangi bir başvuruya gerek olmazken, promosyon için emekli maaşı alınan banka gerekli bilgi ve detayları verdikten ve onay aldıktan sonra hesaplara promosyon ücretini yatıracaktır.

Promosyon Ödemeleri Ne Kadar

En son promosyon ödemeleri maaşlara göre yapıldı. Örneğin maaşı 1500 ile 2500 TL arasında maaş alanlara en az 625 TL, 2 bin 500 TL’nin üstü için ise en düşük 750 TL olarak ödenmektedir. Öte yandan bazı bankaların özel teklifleri de bulunmakta ve emekli olan vatandaşın tercihine göre emekli promosyonu iki katına kadar da çıkabilmektedir.

Bu Tarihten Önce Emekli Olacaklara Çift İkramiye Ödenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın