ÇOMÜ’ye En Ortaöğretim Mezunu 195 Sağlık Personeli Alacak

ÇOMÜ’ye En Ortaöğretim Mezunu 195 Sağlık Personeli Alacak
ÇOMÜ’ye En Ortaöğretim Mezunu 195 Sağlık Personeli Alacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından yayınlanan ilanda en az ortaöğretim mezunu olan 195 sağlık personeli alınacağı duyuruldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, hemşire, fizyoterapist, diyetisyen, eczacı, biyolog, sağlık teknikeri ve ebe gibi unvanlar için alım yapılacağı kaydedildi. 195 personelin alınacağı açıklanan duyuruda, en az lise mezunu olma şartı aranacağı bildirildi. Yapılan açıklamada kimlerin başvuru yapabileceği de açıklandı. Genel şartlar içinde 2018 KPSS puanı yer alırken diğer şartlar şu şekilde oldu.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

KPSS B grubu sınavlarından; Lisans mezunları için 2020 KPSS P3 puanı, Ön lisans mezunları için 2018 KPSS P93, Ortaöğretim mezunları için 2018 KPSS P94 puanı esas alınacaktır.

Eczacı pozisyonuna başvuracak adaylarda Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca KPSS puan şartı aranmamaktadır. Aday sayısının pozisyon sayısından fazla olması durumunda sözlü sınav yapılacak olup ayrıca duyuru yapılacaktır.

Özel Şartlar Neler?

Tercih edilecek pozisyonun hizasında yer alan şartları taşıyor olması. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması. Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumunun bulunmaması. Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmü gereğince başvuru yapamazlar. Bu hükme aykırı durumu tespit edilenler yerleşmeye hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır. 

Başvurular Nasıl Olacak?

ÇOMÜ sözleşmeli sağlık personeli alımı için başvuru işlemleri Adayların kurumun internet adresinden başvuru yapılacak pozisyon için gerekli evrakları sisteme eksiksiz olarak yüklemesi ve başvuru işlemini tamamlaması şeklinde olacak. Şahsen ya da posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek. Adaylar, detaylı bilgilendirmeye resmi sayfadan kolaylıkla erişim sağlayabilecekler.

ÇOMÜ’ye En Ortaöğretim Mezunu 195 Sağlık Personeli Alacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın