CTE 4 Bin 918 İnfaz Koruma Memuru İKM Alımı Yaş Şartı Esnetilir mi

CTE 4 Bin 918 İnfaz Koruma Memuru İKM Alımı Yaş Şartı Esnetilir mi
CTE 4 Bin 918 İnfaz Koruma Memuru İKM Alımı Yaş Şartı Esnetilir mi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı 2021 yılı 11 bin 484 kadroya 4 farklı ilanla personel alımı için başvuru ilanlarını yayımladı. Ceza ve Tevkifevleri CTE bünyesinde olmak üzere en çok alım 4 bin 918 kadro ile gardiyan alımları için olacak. Peki Gardiyan “İKM” alımlarındaki yaş şartı nasıl uygulanıyor? Adayların talepleri ve beklentileri nelerdir? İşte detaylar.

İKM Alımları

En az lise mezunu olmak üzere KPSS 70 puan şartı başta olmak üzere kamuya yeni 4 bin 918 İnfaz ve Koruma Memuru İKM alımları yapılacak. Adaylar İKM alımlarında yer alan en önemli hususlardan olan YAŞ şartında da bir esneklik yapılmasını talep ediyor ve bizler de konuyu bir kez daha başvurular sırasında gündeme getiriyoruz.

Diğer Alımlardaki Gibi Olsun

İKM “Gardiyan” alımlarında yaş şartının diğer branşlar için uygulanan ve kamuya ilk defa memur olarak yapılacak atamalarda istenen şekliyle “35” olarak uygulanması talep ediliyor. Fakat İKM alımlarında bu yaş şartı değil “30” yaş hükmü geçerli.

Bu sebeple yıllardır atama sorunu yaşayan 100 binlerce aday İKM alımlarında yaş hükmünün diğer alımlarda olduğu gibi 35 olarak uygulanmasını istiyor. Yapılmazsa bile hiç olmazsa 32-33 olmak üzere 2 veya 3 yıl değişikliği bekliyor.

30 Yaş Şartı

Başvuru son günü olan 12 Mart 2021 tarihi itibarıyla 18 yaşını dolduranlarla 30 yaşını bitirmeyenler İKM alımlarına başvuru yapabiliyor. Yani 1 Ocak 1990 ve sonrasında doğanlar sadece başvurabiliyor.

35 Yaş Şartı

Öte yandan “teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) hemşire ve sağlık teknikeri” alımlarında ise 18 yaşını doldurmuş olmakla birlikte 35 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Yani 1 Ocak 1985 ve sonrası doğanlar CTE personel alımlarına bu belirtilen branşlarda başvurabiliyor.

SİZLER DE YORUMLARINIZLA DESTEK VEREREK GEREK “YAŞ ŞARTI” SORUNUNU GEREKSE DİĞER TALEPLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ.

CTE 4 Bin 918 İnfaz Koruma Memuru İKM Alımı Yaş Şartı Esnetilir mi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın