Cumhurbaşkanlığı Kararı İle 17 General Üst Rütbeye Çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararı İle 17 General Üst Rütbeye Çıkarıldı
Cumhurbaşkanlığı Kararı İle 17 General Üst Rütbeye Çıkarıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek askeri şurası kararları kapsamında 17 general ve amiral bulundukları rütbeden bir üst rütbeye getirilirken 51 farklı albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Yüksek Askeri Şurası toplantısı bugün saat 13.00 sularında tamamlandı.  Yine saat 15.30 sularında toplanan Yüksek Askeri Şurası kararları da yayımlanmış oldu. Verilen yazılı açıklamalarda 35 general ve amirallerin görev süreleri 1 yıl olarak düzenlenirken, 294 albayın görev süreleri de 2 yıl süre ile uzatıldı. Uzatılma nedenleri ise bulundukları illerde yapmış oldukları pozitif görevlerce karar verildi. 

Alınan kararlarda en dikkat çeken karar ise 30 general ve amiral emekliye ayrılırken, sayısı 226 olan general ve amiral ise görevlerine 30 Ağustos itibari ile sayıları 247 olarak devam etmeye başlayacak. Alınan kararların 4. Bendinde yer alan bilgiye göre görev süreleri uzatılan general amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin vatana millete hayırlı olması dilekleri sunuldu. 

Yapılan Askeri Şurası toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Askeri Şurası Üyeleri Cumhurbaşkanlığı külliyesine gitmeden önce Anıtkabir’ i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aslanlı Yol’ un başındaki yerini aldı. Ve Yer aldıktan hemen sonra töreni başlattı. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın getirmiş olduğu ay yıldızlı çelenk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün mozolesine yerleştirilirken fotoğraflar çekildi. Daha sonra Misak-ı Milli Kürsüsüne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ ne imzasını attı. Atmış olduğu imzanın altına:

‘’Aziz Atatürk Yüksek Askeri Şura Üyeleri olarak 2020 yılı toplantısı için huzuruna gelmiş bulunuyoruz. Kurduğun ve bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti ‘ni 2023 hedeflerine ulaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Suriye’den Libya’ya Doğu Akdeniz’den terörle mücadeleye kadar farklı cephelerde elde ettiğimiz tarihi başarılar ülkemizin gücünü ve ordumuzun yeteneklerini ortaya koymaktadır. Yüksek disiplini, vazife şuuru, caydırıcılığı ve üstün kabiliyetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri kem gözlere karşı vatanımızın güvenliği ve bekasının teminatı olmayı sürdürmektedir. Bu düşüncelerle zatıâlinizi ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, Şura toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ruhun şad olsun.” Cümlelerini kurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kararı İle 17 General Üst Rütbeye Çıkarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın