Diyanet İşleri 5 Bin 100 Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı

Diyanet İşleri 5 Bin 100 Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı
Diyanet İşleri 5 Bin 100 Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılı KPSS esas alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı her bir grup için tabloda belirtilen boş pozisyon sayısının 3 (üç) katı sözlü sınava çağrılacak adaylar arasından sınav sonucu başarı sırasına göre 4-B sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, İmam-hatip ve Müezzin kayyım alınacaktır.

Sınav Giriş Belgesi Alımı

Sınavda sözlü sınava katılmaya hak kazananlar, Sınav Giriş Belgesi’ni  “sinav.diyanet.gov.tr” adresinde alınacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılır

Adaylar, “Sınav Giriş Belgesi” ve T.C. Kimlik No’ lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, Kimlik Belgesi, pasaport) biri ile birlikte sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde saat 08:30’ da hazır bulunacaklardır.

İstenilen Belgeler

Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır (Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir).

Sınav Hangi İllerde Yapılacak

Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van İllerinde sınav merkezlerinde yapılacaktır.

Sınav Tarihi

Başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra Başkanlık internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.

Alımı Yapılacak unvanlar, Alım Adeti ve Öğrenim Durumu

Kuran Kursu Öğreticisi: İlahiyat Fakültesi mezunu 1300 kişi, İlahiyat Ön lisans + İH lisesi mezunu 100 kişi, İHL+ Hafız 100 kişi olmak üzere toplamda 1500 kişi alınacak olup,

İmam-Hatip: İlahiyat Fakültesi 1500 kişi, Diğer Lisans + İlahiyat Ön Lisans + İHL + Hafız 5 kişi, Diğer Lisans + İlahiyat Ön Lisans + İHL / Lise 30 kişi, Diğer Lisans + İHL + Hafız 5 kişi, Diğer Lisans + İHL 100 kişi,  İlahiyat Ön Lisans + İHL 400 kişi, İlahiyat Ön Lisans 50 kişi, Diğer Ön Lisans +  İHL 100 kişi, İHL + Hafız 1000 kişi, İHL 210 kişi olmak üzere toplamda 3500 kişi alınacak olup,

Müezzin – Kayyım: İlahiyat Fakültesi 5 kişi, Diğer Lisans + İlahiyat Ön Lisans + İHL / Lise 5 kişi, Diğer Lisans + İHL / Lise + Hafız 10, İlahiyat Ön Lisans + İHL / Lise + Hafız 10 kişi, Diğer Ön Lisans + İHL / Lise + Hafız 5 kişi, Diğer Ön Lisans + İHL / Lise + Hafız 10 kişi, İHL / Lise + Hafız 50 kişi, İHL 5 Kişi olmak üzere toplamda 100 kişi alınacaktır.

Toplamda 5 Bin 100 personel Alımı yapılacaktır.

Diyanet İşleri 5 Bin 100 Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın