Dolar Haftaya Yükselişle Başladı

Dolar Haftaya Yükselişle Başladı
Dolar Haftaya Yükselişle Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ekonomisi üzerinde önemli bir tehdit oluşturmaya başlayan Dolar kurunun yükselişi alınan tüm önlemlere rağmen devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tarafından alınan önlemler sonrasında bir ara 7,18 seviyesine kadar inen Dolar TL kuru haftanın son 2 günü kendisini tekrar 7,30 seviyesinin üzerine atmıştı. Fakat corona virüs pandemisi, dış siyasette yaşanan gerginlikler ve TL’ye olan güven eksikliği ile birlikte haftanın ilk gününde Dolar TL kurunun 7,40 seviyesine dayandığı görülüyor. 

7,40 Seviyesi Kritik

7,40 seviyesi ise Dolar TL kuru için oldukça kritik bir önem gösteriyor. Daha önce 4 defa bu seviyelerden geri gelen Doların bu direnç noktasını aşması halinde ise yönünü çok daha yukarılara çevirebileceği iddia ediliyor. Ekonomi uzmanları bu direnç seviyesinin psikolojik anlamda oldukça önemli olduğunun altını çiziyor. Bu sebeple Merkez Bankası tarafından bu seviyelerde Doları aşağı çekmek için doğrudan ya da dolaylı olarak yeni hamlelerin gelebileceği ifade ediliyor.

Eğer böyle bir müdahale gelmez ise ya da gelen müdahale yeterli olmaz ise psikolojik destek sınırı kırılarak Dolar TL kurunun 7,70 seviyesine doğru hareketinin önünün açılabileceği ifade ediliyor. Piyasalar için en önemli beklenti ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ekonomi ile ilgili yapılacak geniş tabanlı toplantı sonucunda alınacak kararlar olduğu ifade ediliyor.

Zam Yağmuru Gelebilir

Dolar TL kurunun 6,80 seviyesinden 7,40 seviyesine gelmesi ile birlikte birçok ürün için zam yağmurunun gelebileceği ön görülüyor. Artan maliyetler ile birlikte fiyatı doğrudan ya da dolaylı olarak dövize endeksli olan ürün ve hizmetler için yüzde 8 ile 15 arasında zamların gelmesi bekleniyor. Eğer Dolar TL kuru kontrol altına alınamaz ise yıl sonuna kadar bu zam yağmurunun artarak devam edebileceği belirtiliyor. Merkez Bankası’nın bu durumun önüne geçmesi için yapabileceği en önemli hamlenin ise faiz artırımı olacağı fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buna kesinlikle izin vermeyeceği tahmin ediliyor.

Dolar Haftaya Yükselişle Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın