Dolar İçin Kritik Hafta

Dolar İçin Kritik Hafta
Dolar İçin Kritik Hafta
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar TL kuru ne yazık ki alınan tüm önlem ve müdahalelere rağmen güçlü konumunu korumaya devam ediyor. Bu durumu Türk ekonomisi ve çok büyük dış borç ödemeleri bulunan Türk şirketleri için çok büyük bir risk oluşturuyor. Normalde 6,80 olan Dolar TL kuru yılsonu hedefi önce 7,10 daha sonra ise 7,40 seviyesine çekilmişti. Uzmanlar ise eğer yerli ve yabancı yatırımcılara gerekli güvenin sağlanamaması ve TL’ye olan güvenini tekrar kazandırılamaması durumunda Dolar TL kuru yıl sonu hedefini tekrar revize etmek zorunda kalınabileceğini ifade ediyor.

7,40 Direnci Aşılırsa Kötü Senaryo Devreye Girebilir

Para piyasaları altın ve Borsa İstanbul bazında yatay bir seyir izlerken döviz cephesinde ise fırtına öncesiz sessizlik yaşandığı iddia ediliyor. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ‘’320 milyar metre kip doğal gaz bulundu müjdesi’’ öncesinde 7,20 seviyesinin altına inen Dolar TL kuru piyasaların beklentilerinin altına kalan açıklama sonrasında haftayı 7,30 seviyesinden kapatmıştı. Haftanın ilk günü ile birlikte hızla 7,40 seviyesine tırmanan döviz kuru 2 gündür 7,40 direnç seviyesini zorluyor. Gün içerisinde birkaç defa bu seviye aşılsa da şuan itibari ile Dolar TL kuru 7,39 seviyesinden işlem görüyor. Fakat Merkez Bankası tarafından alınan örtülü faiz artırımı önlemlerinin artık piyasaya etki etmediği görülüyor.

Bu sebeple 7,40 direnç seviyesinin hafta sonuna kadar aşılması durumunda ise Dolar TL kurunun daha hızlı bir şekilde yönünü yukarı çevirebileceği ön görülüyor. Böyle bir senaryoda ise Dolar TL kurunun ekonomi için alarm seviyesine kadar gelmesi bekleniyor. Bu noktada Yunanistan’la yaşanan Doğu Akdeniz krizi ve corona virüs pandemisinin ülkemizde ki yayılma hızının da belirleyici olması bekleniyor.

Sene Sonu Hedef 8 TL Seviyesine Çekilebilir

Ekonomi uzmanları 7,40 seviyesinin aşılması durumunda Merkez Bankası’nın sene sonu Dolar TL kuru seviyesini 8 TL’ye kadar revize ede bileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda ise başta benzin fiyatları olmak üzere birçok ürüne yüzde 10 ile 20 arasında değişen oranda zamların gelmesi bekleniyor. Şuan itibari ile Merkez Bankası’nın atabileceği en önemli adımın kesinlikle faiz artırımı olacağı ifade ediliyor.

Dolar İçin Kritik Hafta

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın