E-Tarım Portalı Bir İlki Gerçekleştiriyor

E-Tarım Portalı Bir İlki Gerçekleştiriyor
E-Tarım Portalı Bir İlki Gerçekleştiriyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tek Çatıda Yüzlerce İşlem

Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli e- tarım portalı müjdesini verdi. Hazırlanan online sistemde çiftçiler, vatandaşlar, çeşitli firmalar,  tek bir platform adı altında çok sayıda işlemi kolay biçimde yapabilecek. Yani farklı işlemler için il ve ilçe müdürlüğüne gidilmemesi, ayrı sistemlere girilerek çok fazla oyalanılmadan sistem kullanılabilecek.  E-Tarım Portalı kullanılarak tek çatıda yüzlerce hizmet alabileceksiniz.

Tarımsal Ve Hayvansal Kayıtlar Gündeme Geldi

Orman Bakanı Pakdemirli, düzenlenen video konferans yöntemiyle, tarımsal ve hayvansal faaliyetlere yönelik önemli açıklamalar yaptı.  Bu tür faaliyetlerle alakalı olarak tek bir platformda gerçekleşecek işlemlerin e-Tarım Portalı’nın tanıtım programında yapılacağını belirtti. Teknolojik açıdan dijital ortama aktarılan işlerin önemini vurgulayan Pakdemirli, yapılan yeni hamle ile alt yapı bakımından güçlü bir şekilde hizmet verileceğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu dijital alt yapı konusunda önemli destek verdiğini aktardı.

Uydu Görüntüleri Çok Faydalı Oldu

Yapılan açıklamalarda Pakdemirli dijital çalışmalarda uydu teknolojilerinin yaygın şekilde kullanıldığını söyledi. Bu görüntüler sayesinde su kaynaklarının, tarım alanlarının ve ormanların coğrafi sistem bilgi edinme yöntemi açısından ideal bir zemin oluşturduğunu belirtti. Sayısal açıdan verilere çevirebilmek için bu işlemlerin önemine dikkat çekti.

Her Yerden Kolayca Ulaşım

E-Çiftçi Portalı ile beraber birçok cihaz üzerinden internet olan her yerden giriş yapılabilecek. Üreticilerin işletmelerindeki bütün bilgileri sistem üzerinden takip edilebilecek. Tarım Arazileri Yönetim Portalı’nın tapu işlemleri konusunda da yazılım açısından güçlü kolay olan site 6 aylık sürede binlerce işlemi bünyesinde barındırdı.  Pakdemirli bu anlamda zamandan epey tasarruf edildiğine dikkat çekerek portalda 80 binin üzerinde işlemin gerçekleştiğini ifade etti.

Pancar Kayıt Sistemi Var

Yeni hayata geçirilen bir portala da dikkat çeken Pakdemirli, Pancar Kayıt Sistemi üzerinden fabrika teslimatları konusunda süreçlerde büyük kolaylık sağlandığına dikkat çekti. Çiftçiler üretim miktarlarını buradan veri girişi yaparak takip edebiliyor. Tarımda Dijitalleşme Yılı açısından da önemli adımlar atılıyor. Üye sayısında ciddi bir artış görülüyor.

E-Tarım Portalı Bir İlki Gerçekleştiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın