EBA Destek Noktaları Faaliyete Geçti

EBA Destek Noktaları Faaliyete Geçti
EBA Destek Noktaları Faaliyete Geçti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim süreci ile ilgili olarak en çok eleştirilen konulardan biri olan internet ve bilgisayar erişim sorunu olan öğrencilerle ilgili sevindirici gelişmeyi paylaştı. Bakan Selçuk uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrenciler için EBA destek noktaları oluşturduklarını ve buraların hepsinin faaliyete geçtiğini açıkladı. 81 ilde kurulan yüzlerce EBA destek noktası ile ilgili güncel konum bilgileri ise kurumun internet adresi üzerinden günün 24 saati en güncel şekilde öğreniliyor.

EBA Destek Noktası Hakkında Merak Edilenler

EBA destek noktası uzaktan eğitim sürecinin en önemli eksiği olan kaliteli internet ve bilgisayar eksiği olan öğrencilerin uzaktan eğitim sistemine en verimli şekilde katılması amaçlanıyor.  EBA destek noktaları ile birlikte yeterli imkanı olmayan öğrencilere dijital eğitim araçları ve geniş bant internet erişimi sunuluyor. Bu alanlar okulların tespit ettiği, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan tüm öğrenciler tarafından tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabilecek. EBA destek noktalarının okullarda kurulmuş olması ile birlikte öğrenci kendisine en yakın EBA destek noktasına giderek tüm uzaktan eğitim faaliyetlerine kaliteli internet alt yapısı ile katılabilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu uygulama ile birlikte uzaktan eğitim konusunda öğrenciye ulaşabilme anlamında Türkiye’nin ilk 10 ülke arasında girmesi bekleniyor. Bakanlığı EBA destek noktası uygulamasını devreye sokması ile birlikte kulislerde okulların 21 Eylül tarihinde açılması yerine ilk yarı boyunca uzaktan eğitim faaliyetinin devam edeceği şeklinde yorumlanıyor.  Böyle bir durumda EBA destek noktası sayısının çok daha fazla arttırılması ihtiyacı doğuyor.

81 İlde 1420 EBA Destek Noktası

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre şuana kadar Türkiye genelinde 81 ilde 1420 EBA destek noktası tamamen hazır bir şekilde öğrencilere hizmet sunmaya ve uzaktan eğitim konusunda onlara yardımcı olmayı bekliyor. Öğrenciler ve veliler bulundukları mahaldeki en yakın EBA destek noktasının bulunduğu yeri, ‘uzaktaneğitim.meb.gov.tr’ adresini ziyaret ederek sorunsuz bir şekilde öğrenebiliyor.

EBA Destek Noktaları Faaliyete Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın