EBA Sistemi Kısa Süreliğine Çöktü

EBA Sistemi Kısa Süreliğine Çöktü
EBA Sistemi Kısa Süreliğine Çöktü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzaktan eğitim süreci Türkiye genelinde oldukça sıkıntılı bir şekilde başladı. Sabah saatlerinde EBA üzerinden canlı ders yapmak isteyen on binlerce öğretmen ve canlı derslere katılmak isteyen yüz binlerce öğrenci yaşanılan yoğunluk nedeniyle EBA’ya giriş yapamadıkları görüldü. Öğle saatlerine doğru yapılan müdahaleler sonrasında EBA’ya girişler başlasa da hala sisteme girişlerde ve canlı ders işlenmesinde ufak sıkıntılar yaşandığı ifade ediliyor.

Yoğun Giriş Nedeniyle Sistem Çöktü

Yapılan değerlendirmede sisteme ön görülenden çok daha fazla kişinin aynı anda giriş yapmak istemesi ile birlikte sistemin kısa süreliğine çöktüğü ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu sorunu çözmek amacıyla toplantı yaptıkları ve ders saatlerinin daha dengeli yayılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi yazı gönderileceği ifade ediliyor. Sistemin düzelmesi ile öğretmen ve öğrenciler EBA’yı tekrardan kullanmaya başladıkları ifade ediliyor. Böyle bir sorunun tekrardan yaşanmaması adına teknik alt yapı ile ilgili çalışmalarında başlatıldığı belirtiliyor.

MEB Ziya Selçuk Konu İle İlgili Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA’ya erişimde sabah saatlerinde yaşanan ve öğlen saatlerine kadar devam eden erişim sorunu ile ilgili olarak son dakika açıklaması gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV ‘de yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak, “Sorunun çözülmesi için çalışma devam ediyor” ifadelerini kullandı. Ziya Selçuk tarafından konu ile ilgili olarak gerçekleştirilen açıklamanın devamında; Bugün itibari ile EBA’ya girişte beklentilerin ötesinde bir talep meydana geldiğini belirt.

Şu anda itibari ile sorunun giderilmesi ve tekrardan oluşmaması adına çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaştı. Bakan Selçuk EBA alt yapısının giderek daha da güçleneceğini açıklamasında vurguladı. Yaşana yoğun erişim talebinin karşılanması için de her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini belirti. Bakan Selçuk EBA destek merkezlerinin, 8 bin 668 olduğu akşama kadar bu sayının 9 bine ulaşacağını tahmin ettiği belirterek açıklamalarına son verdiği görüldü.

EBA Sistemi Kısa Süreliğine Çöktü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın