Eğitimde KDV İndirimi Araç ÖTV Oranında Arttırım

Eğitimde KDV İndirimi Araç ÖTV Oranında Arttırım
Eğitimde KDV İndirimi Araç ÖTV Oranında Arttırım
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararınca cari açığı olumsuz etkileyen ithalat azaltılması ve yerli üreticinin desteklenmesi için ithal otomobillerde ÖTV oranı artırılmıştır.

Resmi Gazete’de yayınlanan bir değişiklikte özel okullarla ilgili KDV değeridir. Özel okullarda KDV oranı yüzde oranında Resmi Gazete’de yayınlanan yeni değişikliğe göre yüzde 1 oranına indirilmiştir. Bu indirim kararı özel üniversiteler içinde geçerli olacaktır. İndirim kararı ise 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Bu indirim kararı ile salgın döneminde özel sektöre verilen desteklerin devamı niteliğindeki üniversitelerde dahil olmak üzere bu indirimden yararlanarak aradaki farkın velileri olumsuz etkilememesi amaçlanmaktadır.

Güne düşüşle başlayan dolar kuru ise şu an 7.33 değerinden işlem görmektedir. Aynı dakikalar Euro kuru ise 8.70 değeri üzerinden işlem görmektedir. Altın ise yükselişine devam ederek gram fiyatı 464 liradan işlem görmektedir. Dünü 456,3 liradan tamamlayan altının gram fiyatı yeni güne yükselişle başlamasının ardından 464 lira olmuştur. Çeyrek altının fiyatı 761 lira, cumhuriyet altının fiyatı ise 3.101 liradan işlem görmektedir.

TÜİK tarafından 3 Eylül’de açıklanacak olan Ağustos enflasyon oranının ekonomistlere göre yüzde 0,96 artması beklenmektedir. Ekonomistlere göre enflasyonun yılsonunda yüzde 10.97 olması beklenmektedir.

Eğitimde KDV İndirimi Araç ÖTV Oranında Arttırım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın