Emekli İkramiyeleri 17 Temmuzdan Sonra Hesaplara Geçiyor

Emekli İkramiyeleri 17 Temmuzdan Sonra Hesaplara Geçiyor
Emekli İkramiyeleri 17 Temmuzdan Sonra Hesaplara Geçiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı için ödenecek olan emekli ikramiyeleri yarından itibaren hesaplara geçmeye başlayacak. Günlerdir hangi tarihte ikramiye yatacağını merak edenler haberleri yakından takip ediyordu. Özel bankalardan maaş alan emeklilere SMS’ler gelmeye başladı. Emekli ikramiyelerinden kesinti yapılmadan hesaplara geçmesi sağlanacak. 

Zamlı maaşlar ve maaş farklarının yatacağı bu ay emekliler için büyük bir fırsat olacak. Zamlı maaşlarını alacak olan emekliler arasında dul ve yetimler de bulunuyor. Dul ve yetimler emekli aylıklarını maaş bağlanma oranına göre alacaklar. %70 maaş bağlanan bir emekli 700 TL alırken, %50 oranında bağlanan emekli ise 500 TL alabilecek. 1 Temmuz itibariyle emekli maaşı bağlanması için başvuru yapan emeklilerin ikramiyeleri de verilecek. 

Kim Hangi Gün Emekli İkramiyesi Alacak?

SSK emeklileri 17 Temmuz 2020 ve 26 Temmuz 2020 tarihleri arasında ikramiyelerini hesaplarında görecekler. Bağkur emeklileri ise 25 ve 28 Temmuz tarihlerinde ikramiyeleri alacaklar. İkramiyelere zam gelmediği için bu sene de 1000 TL olarak hesaplara yatacak. 

Emekli Sandığı Emeklileri İkramiyeleri

Emekli Sandığı mensubu olan emeklilerin bayram ikramiyeleri ise 28 Temmuz’dan itibaren ödenmeye başlanacak. Yani bayram olmadan tüm emekliler ikramiyelerini almış olacaklar. 

Beklenen Zam Bu Yıl Gelmedi

17 milyon emeklinin merakla beklediği ikramiyelere bu yıl zam gelmedi. Emekliler enflasyon oranı kadar zam talep etmişti ancak bu talepleri kabul görmedi. Hem temmuz ayı zamları hem de emekli ikramiyelerini alabilecek olan emekliler bayrama 1000 TL harçlıkla girecekler. 

500 TL Bayram Harçlığı Gerçek Mi?

500 TL olan bayram harçlığı konuşmaları da   emekli bayram ikramiyeleri  ile birlikte verilip verilmeyeceği merak edilen ek ödemeler arasındaydı. Ancak bu tür bir ödemenin yapılmayacağı da ifade edildi. 

Zamlı Aylıklar Yatacak

Bu ay hem SSK, hem de Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin zamlı maaşları da hesaplara yatacak. Ağustos ayında alınması gereken farkları bu ay temmuz ayıyla birlikte alabilecekler. Emekli ikramiyelerinde önümüzdeki yıl zam yapılması mümkün olabilir. 

 

Emekli İkramiyeleri 17 Temmuzdan Sonra Hesaplara Geçiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın