Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?
Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli ocak maaş zammı ne kadar olacak sorusu Türkiye’de milyonlarca emeklinin merak ettiği en önemli konuların başında geliyor. Bilindiği üzere Ocak ve temmuz aylarında emekli maaşı iki kere zam almaktadır. Zam oranlarında genellikle enflasyon belirleyici olmaktadır.
Merkez bankası enflasyon oranını yüzde 12.1 olarak tahmin etmişti. Bu da 2020 yılının ikinci yarısında enflasyonun yüzde 6 seviyelerinde olacağını göstermekte. Böylelikle ocak emekli maaş zammı yüzde 2 enflasyon farkı ile birlikte yüzde 5 olabilecek.

Ancak ocak ayı artışı yüzde 3 olursa en düşük maaşlar şu şekilde olacak. En düşük memur maaşı 3 bin 719 lira yerine 3 bin 830 lira olurken, memur emeklilerinde ise bu rakam 2 bin 814 liradan bin 898 liraya yükselecek. Eğer enflasyon oranı yüzde 5 çıkarsa bu sefer en düşüm memur maaşı 3 bin 905 lira olurken, en düşük memur emeklisi maaşı da 2 bin 955 liraya yükselecek.

SSK ve BAĞ-KUR Emekli Maaşları Ne Olacak

Yapılan tahminlere göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına da gelecek olan zam ile birlikte 287 liraya varan bir artış olacak. Böylelikle en yüksek emekli maaşı 6375 liradan 6661 liraya yükselecek.

Yine aynı zamanda zam gelen esnaf emeklisi maaşı da böylelikle 1886 liradan 1971 liraya yükselecek. 2000 yılından önce emekli olan SSK emeklisinde taban aylık 2233 liradan 2333 liraya yükselecek.

Elbette açıklanan rakamlar yetkililerin tahminleri doğrultusunda açıklanan rakamlardır. Beklenen açıklama yakın bir zamanda yapılacak ve milyonlarca insanın beklediği zam oranları belli olacak.

Böylelikle en düşük emekli maaşı ve sınıfına göre ne kadar alacağı belirlenmiş olacak. Bilindiği üzere yılda iki kere yapılan zam ile birlikte emekliler enflasyon farkı da almaktadırlar. Bu nedenle açıklanan enflasyon rakamları da büyük merak konusu. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yapılacak açıklamada iken, aynı zamanda enflasyon rakamları da merak konusu. Tahminlerin üstünde çıkması beklenen enflasyon farkı ile maaşlar da enflasyon farkı zammı da uygulanacak.

Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın