Emeklilerden İkramiye Güncellemesi Talebi

Emeklilerden İkramiye Güncellemesi Talebi
Emeklilerden İkramiye Güncellemesi Talebi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde emekli maaşı alan vatandaşların maaş dışında ki en önemli gelir kaynakları arasında yılda 2 defa Kurban ve Ramazan Bayramında aldıkları bayram ikramiyeleri geliyor. Pek çok emekli için bu ikramiyeler eksiklerinin tamamlama noktasında bütçelerine faydalı oluyor. Fakat yasanın ilk çıktığı sene 1000’er TL olan bu Bayram ikramiyeleri üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen güncellenmeyince alım gücünün iyice azaldığı görüldü. Emekli vatandaşlar 2021 yılı gelmeden önce bu ikramiyelerin 3 yıllık enflasyon oranı göz önüne alınarak düzenlenmesini ve bu düzenlemenin bundan sonra her sene otomatik yapılmasını talep ediyor.

İkramiyelerin Alım Gücü Yüzde 40 Azaldı

Emekli dernekleri tarafından yapılan açıklamada emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin ilk verildiği tarih baz alındığında aradan geçen 3 sene boyunca aynı kaldığı ve bu paranın enflasyon karşısında iyice değer kaybettiğini ifade ediyorlar. İkramiyelerin ilk verildiği tarihte alım gücü olarak emeklilerin birçok eksiğini tamamlama noktasında yardımcı olurken artık bu özelliğinin iyice kaybolmaya başladığı ifade ediliyor. Şuan itibari ile hükümet cephesinde ise bu yönde herhangi bir çalışmanın yapılmadığı ifade ediliyor.

Emekli İkramiyelerine 500 TL Zam Talebi

Emeli dernekleri son 3 yılda ki enflasyon oranını dikkate alarak emekli ikramiyelerinin tekrar eski alım gücüne kavuşması için bu ikramiyelerin 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarılmasını talep ediyor. Ayrıca dernekler bu iyileştirme sonrasında bu ikramiyelere her sene enflasyon oranında artış yapılmasını talep ediyor. Son 3 yıllık enflasyon oranları dikkate alındığında ise emeklilerin bu talebinde ne kadar haklı oldukları ortaya çıkıyor.

Hükümetin 2021 yılı bütçesinde her ne kadar bu yönde bir düzenlemenin olmadığı görülse de bu ikramiyelerle ilgili önümüzdeki dönemde bazı gelişmelerin yaşanabileceği ifade ediliyor. Ayrıca emekli federasyon ve dernekleri yılbaşında alınacak zam oranına ek olarak 250 TL emeklilere seyyanen zam yapılmasını talep ediyor. 2021 yılında bütçe disiplinini sağlamak isteyen hükümetin ise bu tür isteklere karşı tavrının diğer olumsuz olacağı tahmin ediliyor.

Emeklilerden İkramiye Güncellemesi Talebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın