Emeklilere Ödenecek Bayram İkramiyeleri Virüsü Yayabilir

Emeklilere Ödenecek Bayram İkramiyeleri Virüsü Yayabilir
Emeklilere Ödenecek Bayram İkramiyeleri Virüsü Yayabilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekliler Bankalara Akın Edecek

Korona virüsle mücadele ederken emeklilerin daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak için bayram ikramiyesi ödemeleri erkene çekilmişti. Bu ödemelerin 7-11 Nisan tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Haber her ne kadar başta sevindirici olsa da, şimdi tam bir korku ortamına yer bıraktı. Çünkü sağlık uzmanları virüsün yayılmasında önümüzdeki 2-3 haftanın en kritik zaman olduğunu belirtiyor. Emekli ikramiyeleri de tam bu dönemde ödenecek.

Her ne kadar 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı olsa da yaşlıları evde tutmak oldukça zor oluyor. Özellikle de maaşların yattığı dönemlerde emekliler yasak dinlemiyor banka ve PTT önünde kuyruğa giriyor. İşte ikramiyeler ödendiği zaman da aynı tablo yeniden yaşanacaktır.

Ülkemizde tam 12 milyon emekli bayram ikramiyesi alacaktır. Bunlardan dörtte biri bile bankalara gitse ciddi bir sorun yaşanacaktır. Emeklilerin yaş ortalamasının yüksekliği de düşünülürse virüsün pik yapması için en ideal ortam hazırlanacaktır. 

Önlem Alınmalı

Sağlık yetkilileri ikramiye ödemelerinde düzenleme yapılmasını istiyor. Ya ödeme tarihleri ertelenmelidir ya da her emeklinin ikramiyesi nakit olarak elden ödenmelidir. Eğer ikramiyeler banka hesaplarına yatarsa emekliler çekmek için bankanın yolunu tutacaktır. 65 ya üstü emekliler zaten evden çıkamayacağı için elden ödeme yapılacaktır. Bu uygulama tüm emeklileri kapsayacak şekilde genişletilmelidir.

Emeklilere Ödenecek Bayram İkramiyeleri Virüsü Yayabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın