Engelli Personel Alımı Kontenjanının Artırılması Gündeme Geliyor

Engelli Personel Alımı Kontenjanının Artırılması Gündeme Geliyor
Engelli Personel Alımı Kontenjanının Artırılması Gündeme Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat 2021 tarihi itibarıyla 657 Devlet Memurları Kanunu DMK ve İş Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. Kanun teklifi ile kamu ve özel sektörde engelli personel alımı başvuru kontenjanın artırılması talep ediliyor. Bu kapsamda Kanun yasalaşırsa kamu kuruluşlarında ve özel sektörde engelli personel çalıştırma oranının %3’den %6’ya çıkarılacak.

Kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Ednan Arslan’ın TBMM’de gündeme getirdiği kanun teklifinin gerekçelerine dair tüm detaylar ise şu şekildedir:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun engelli personel çalıştırma yükümlülüğü hususlarım düzenleyen 53 üncü maddesi ile 4857 sayılı İş Kanununun engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu ile ilgili hususları düzenleyen 30 uncu maddesinde değişlik talep edilmektedir.

Kamuda 3, Özel Sektörde 2 Kat Artacak

Yapılacak değişikliklerle 657 sayılı Kanunun engelli personel çalıştırma yükümlülüğü hususlarını düzenleyen 53’üncü maddesinde yapılan değişiklik ile kamu kuruluşlarında engelli personel çalıştırma oranı yüzde 3’ten, yüzde 6’ya yükseltilmektedir. Böylece kamu kuramlarında, engelli vatandaş çalıştırma zorunluluğu üç katına çıkarılmaktadır.

4857 sayılı İş Kanununun engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu ile ilgili hususları düzenleyen 30 uncu maddesinde yapılan değişiklik ile kamuda %4 olan zorunlu engelli ve hükümlü çalıştırma oranı %8’e, Özel sektörde ise %3 olan bu oran %6’ya yükseltilmiştir. Böylece, kamuda ve özel sektörde zorunlu engelli istihdamı iki katına çıkartılmıştır.

Engelli Personel Alımı Kontenjanının Artırılması Gündeme Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın