Eylül Ayı ödemeler Dengesi Verileri Açıklandı

Eylül Ayı ödemeler Dengesi Verileri Açıklandı
Eylül Ayı ödemeler Dengesi Verileri Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayına ilişkin cari açık verileri açıklandı. Eylül ayında cari açık 2 milyar 364 milyon oldu. Geçen yıl Ocak – Eylül arası cari fazla verilirken bu rakam 8 milyar 127 milyon dolar idi. Ancak bu yıl Ocak – Eylül arasında 27 milyar 973 milyon cari açık verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ile bu yılki cari denge istatistikleri açıklandı. Açıklamada Eylül ayındaki, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı rakamlarına yer verildi. Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı bir önceki yıla göre 3 milyar 44 milyon dolar artarak 3 milyar 709 milyon dolar oldu. Aynı zaman diliminde hizmetler dengesi kaynaklı net girişlerin ise 2 milyar 869 milyon dolar azaldığı ve 1 milyar 692 milyon dolar olduğu açıklandı.

Altın ve Enerji Hariç Cari İşlemler Açıklandı

Altın ve enerji dışında cari işlemler geçen yılın eylül ayında 6 milyar 46 milyon dolar fazla vermişti. Ancak geçen sene 6 milyar 46 milyon dolar olan fazla, bu sene 3 milyar 236 milyar dolar oldu. Yine seyahat gelirlerinden kaynaklanan net gelir geçen yıl aynı aya göre 1 milyar 916 milyon dolar azalarak, 1 milyar 555 milyon dolara geriledi.

Aynı açıklamada cari açığın geçen yıl Ocak – Eylül döneminde fazla olduğu söylenirken, sene aynı dönemde 27 milyar 973 milyon dolar cari açık olduğu belirtildi. Ayrıca açıklama resmi rezervlerde Eylül ayında 3 milyar 631 milyon dolar net azalış gerçekleşti.

Açıklanan rakamların bu şekilde olmasının sebebi, pandemi etkileri olduğu belirtilirken, geçen yıl verileri de açıklandı. Bu doğrultuda birçok kalem gider ve gelirlerde artış ve azalış olduğu belirtildi.

Yapılan açıklama da ayrıca Eylül 2020 döneminde cari açık 2 milyar 364 milyon dolar olduğu belirtildi.

Eylül Ayı ödemeler Dengesi Verileri Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın