Google’a 196.7 Milyon Lira Ceza

Google’a 196.7 Milyon Lira Ceza
Google’a 196.7 Milyon Lira Ceza
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu “genel arama pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı” gerekçesiyle Google şirketine soruşturma açmıştı. Soruşturma neticesinde Google için ceza verilmesi uygun görüldü. Ceza ile Google 196 milyon 708 bin 54,78 lira para cezası ödeyecek. Bunun yanında Rekabet Kurulu, Google şirketine metin reklamlarını organik sonuçları dışlamayacak nitelik, ölçek ve / veya konumunda sunması için süre verdi. Sunumun altı ay içerisinde gerçekleşmesi gerekmekte. 

Sunum için altı ay süre verilen Google bunun yanında ihlalin sonlanması ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesi için uyum tedbirleri hazırlamak zorunda bırakıldı.

Google Para Cezası Ödeyecek

Rekabet Kurulu yürütülen soruşturma kapsamında Google şirketine para cezası verdi. Kararın metninde “genel arama sonuçlarının en üstüne, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vererek kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği” ifadeleri yer aldı.

Yapılan soruşturma neticesinde 196 milyon 708 bin 54,78 lira para cezası ödeyecek olan şirket, ayrıca ihlalin sonlandırılması için de uyum tedbirleri hazırlayacak. 

4 Kasım’da Savunma Verdi Soruşturma Sonunda Ceza Aldı

Soruşturma kapsamında ABD’li şirketin sözlü savunması alındı. Online Video konferans yolu ile yapılan savunma 3 buçuk saat sürdü. Google savunma sırasında “Google’da yapılan sorguların yalnızca yüzde 16’sında metin reklamları gösteriliyor. Üstelik bu oran gittikçe de azalıyor” ifadelerini kullandı

Rekabet Kurulu 7 Ocak 2019 günü Google için genel arama hizmetlerine yönelik geliştirdiği yazılım güncellemeleri ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullandığı ve teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı gerekçeleri nedeniyle ön araştırmayı tamamlamış ve Google için soruşturma açılmasına karar vermişti.

Soruşturma neticesinde Rekabet Kurulu şirket için para cezası verilmesini uygun gördü. Böylelikle Google 196 milyon 708 bin 54,78 lira para cezası ödeyecek. Ayrıca Kurul belirli şartların sağlanması ve rekabetin tesisi için şirkete altı aylık süre tanıdı.

Google’a 196.7 Milyon Lira Ceza

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın