Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 2 Milyonu Geçti

Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 2 Milyonu Geçti
Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 2 Milyonu Geçti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle can kayıpları artmaya devam etmektedir.

Yapılan araştırmalara göre, Koronavirüs salgınında dünya genelinde can kaybı 2 milyonu geçti. ABD, 400 bine yakın can kaybıyla en fazla ölümün görüldüğü ülke olurken, Türkiye’de toplam can kaybı 23 bini geçti.

Koronavirüsle ilgili verilerin derlendiği “Worldometer” adlı internet sitesine göre, virüs kaynaklı can kayıplarının sayısı 2 milyonu geçti. Son 24 saatte dünya genelinde 15 binden fazla insan hayatını kaybetti. Koronavirüs son bir haftada ortalama günde 13 binden fazla can kaybına neden olurken; 13 Ocak 2021’de ise 16 bin 415 ölümle günlük can kaybı rekoru kırıldı.

Dünya genelinde 390 binden fazla ölümle Amerika Birleşik Devletleri en fazla can kaybının yaşandığı ülke oldu. ABD’yi 207 bin ölümle Brezilya, 151 bin ölümle Hindistan takip ediyor. Kuzey Amerika ülkesi Meksika’da ölü sayısı 137 bin, İngiltere ve İtalya’da ise bu sayı 80 bin civarında.

Öte yandan Türkiye’de ise ilk can kaybının yaşandığı 15 Mart tarihinden bu güne 23 bin 495 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Aşılama çalışmaların başlaması ile birlikte vaka sayılarında ve ölüm oranlarında düşüş beklenmektedir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı aşı olmayı teşvik programına değinerek tüm siyasi parti genel başkanlarını, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı ve TBMM Başkanı’nı arayarak aşı olma çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Cihaz Kurumu’nun onayladığı aşıyı ilk yaptıran isim oldu. Koca’nın ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri de aşı yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı verilen corona virüsü (koronavirüs) aşısını Ankara Şehir Hastanesi’nde yaptırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı olduktan sonra Telegram hesabından “Ben de aşı oldum” mesajı paylaştı.

Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 2 Milyonu Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın