Hükümetten Kredi Hamlesi Geliyor

Hükümetten Kredi Hamlesi Geliyor
Hükümetten Kredi Hamlesi Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi süreci ile birlikte kamu bankaları konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde son yılların en avantajlı kampanyasını gerçekleştirmişti. 2 aylık kısa bir sürede 420 bin konut satışı gerçekleşmiş ve bu alanda tarihin en büyük rekoru kırılmıştı. Yine sağıları milyonları bulan vatandaşlarımız hayatlarında ilk defa ihtiyaç kredisi kullanmıştı.

Fakat Dolar TL kurunun 6,80 seviyesinden 7,40 seviyesine gelmesi ve yüzde 12 seviyelerinde seyrede enflasyonun durumu ile birleşince Merkez Bankası TL’nin değerini yükseltmek için bir dizi adımlar atmıştı. Bu adımlar sonucunda döviz kurunda artış dursa da bankaların verdiği konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ciddi anlamda artmıştı. Bu durumda ev satışları ve esnaf oldukça olumsuz etkilenirken hükümetten bu duruma karşın müjdeli haber geldi.

Yeni Kredi Kampanyası Geliyor

Hükümet tarafından acil ihtiyaçların giderilmesi ve konut satışlarının tekrar canlandırılması için kamu bankaları arayıcılığı ile yeni bir kredi kampanyası düzenlemeyi amaçlıyor. Fakat bu kampanya öncesinde Dolar TL kurunun 7,20 seviyesine inmesi amaçlanıyor. Şuan itibari ile kamu bankalarında 1,20 seviyesine kadar çıkan ihtiyaç kredileri için, 90 seviyesinin altında ve 6 ay geri ödemesiz yeni kredi paketinin Eylül ayı sonunda ya da ekim ayı başında açıklanması bekleniyor.

Bu kredi kampanyasında en çok dikkat edilecek nokta ise vatandaşların uygun maliyetle çektikleri kredileri Döviz olarak değerlendirmesinin önüne geçmek olduğu ifade ediliyor. Bu noktada çalışmaların devam ettiği ve bu yönde bir düzenlemenin planlandığı ekonomi kulislerinde konuşuluyor.

Sıfır Konut Kredileri İçin Yeni Kampanya

Kamu bankaları tarafından düşük faizli, 1 senesi geri ödemesiz ve uzun vadeli konut destek kredisi ile 2 ay içerişinde 420 bin konut satışı gerçekleşmişti. Fakat bu konut satışlarının sadece yüzde 30’luk kısmı sıfır konut satışı şeklinde olmuştu. Kamu bankaları tarafından sıfır konut satışını arttırmak için önümüzde ki dönemde sadece sıfır konut satışına yönelik bir konut kredisi kampanyasının başlatılması planlanıyor.

Hükümetten Kredi Hamlesi Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın