İkinci El Araçlarda Fiyat Artışı Devam Ediyor

İkinci El Araçlarda Fiyat Artışı Devam Ediyor
İkinci El Araçlarda Fiyat Artışı Devam Ediyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılının Ocak ayından piyasası 100 bin TL civarında olan ikinci el bir aracın şuan itibari ile satış fiyatının 185 bin TL civarına yükseldiği görülüyor. Üstelik bu artışın devam edebileceği ifade ediliyor. Özellikle dünya genelinde corona virüs ikinci dalgasının başlaması durumunda ikinci el araba piyasasında fiyatlarda ki artışın 2021 yılı boyunca devam edebileceği ifade ediliyor. Hatta bazı araç modellerinde sıfır araç bulunamamasından dolayı ikinci el fiyatının sıfır araç fiyatını geçtiği ifade ediliyor.

Sıfır Araç Sıkıntısı Devam Ediyor

Otomobil firmalarının Haziran ayı ile birlikte üretime başlamasına rağmen yaklaşık 6 ay boyunca üretimin çok kısıtlı kalması ile birlikte piyasada sıfır araç sıkıntısı devam ediyor. Hatta pek çok modelde sıfır araç almak isteyenlere aylar sonrasına gün veriliyor. Ayrıca beklemek istemeyen vatandaşlarda ikinci el araçlara talep gösteriyor.

Bu sebeple ikinci el araç fiyatlarının bu denli tetikleyen ana unsur olarak sıfır araç bulma konusunda yaşanan büyük sıkıntı oluyor. Yapılan değerlendirmeler corona virüs salgınında olası bir ikinci dalga ile birlikte sıfır araç sıkıntısının daha da artacağı ve bu artışın ikinci el araç fiyatlarına büyük oranda zam olarak yansıyacağı şeklinde yorumlanıyor.

Fiyatlarda Suni Artışlar Görülüyor

İkinci el araç fiyatlarında meydana gelen yüksek miktarda ki artışın arkasında sıfır araç sıkıntısı kadar ikinci el araç sahiplerinin araç fiyatlarına suni artışlar eklemesi oluyor.  Bu suni artışlar sektörde sıfır araç sıkıntısı ile birleşince normal şartlarda oluşmaması gereken ikinci al araç zamlarının meydana gelmesine yol açıyor.

Eğer corona virüs salgını için ikinci dalga meydana gelirse ve bu ikinci dalga üretimin ciddi anlamda sekteğe uğramasına neden olursa 2020 başında 100 bin TL civarında olan bir aracın 2021 ortasında 250 bin TL’ye kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda ise fiyatların tekrar normale dönmesinin çok uzun süreler alabileceği ön görülüyor.

İkinci El Araçlarda Fiyat Artışı Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın