İstanbul’a Gelenler İçin 14 Günlük İzole Teklifi

İstanbul’a Gelenler İçin 14 Günlük İzole Teklifi
İstanbul’a Gelenler İçin 14 Günlük İzole Teklifi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde vaka sayılarının 1800’e dayandığı görülüyor. Başta Ankara ve İzmir olmak üzere birçok şehirde vaka sayılarında ki artışın kritik seviyelere geldiği ifade ediliyor. Bilim Kurulu üyeleri bu durumun İstanbul için büyük bir risk oluşturduğu uyarısını yapıyor. Ekim ve Kasım aylarında havaların soğuması ve grip mevsiminin başlaması ile birlikte İstanbul’da vaka sayısında yaşanabilecek büyük artışların sonuçlarının vahim olabileceği uyarısı yapılıyor. Bu sebeple İstanbul’da ki vaka artış hızının kontrol altına alınması amacıyla çeşitli öneriler getiriliyor.

İstanbul’a Giriş Yapanlara 14 Gün Evlerinde İzole Olun Çağrısı

İstanbul’da vaka sayısının artış hızının  engellenmesi amacıyla yapıla teklifler arasında ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın İstanbul’a giriş yapanlar için evlerinde 14 gün izole olmaları teklifi ön plana çıkıyor. Türkiye’nin dört bir yanından insanın uğrak nokrası olan İstanbul’a gelenler için 14 günlük gönüllü izolasyona girmeleri gerektiği çalışanların da bu 14 gün boyunca izinli sayılmaları gerekliği ifade ediliyor.

Yapılan bu teklif iyi niyetli olsa da Türkiye ekonomisinin kalbi durumunda olan İstanbul için böyle bir izolasyon uygulanmasının son derece sor olabileceği ifade ediliyor. Hatta bu durumun ekonomik anlamda etkilerinin büyük olabileceği ifade ediliyor. Burada imkanı olan insanların İstanbul’a geldiklerin şartlar elverdiğince bu izolasyonu kendileri uygulamaları gerektiği savunuluyor.

Yeni Önlemler Devreye Girebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda corona virüs ile mücadelede önlemlerin sıkılaştırılması kararı alınmıştı. Özellikle maske takma yasağını delen insanlar için kesinle cezaların kesinlikle tahsil edilmesine yönelik bir yasal çalışma başlatılacağı açıklandı. Ayrıca dün alınan karar ile birlikte il Hıfzıssıhha kurulları tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için belirli saatlerde sakağa çıkma ile ilgili kısıtlama alma yetkisi verildi. Türkiye genelinde vaka sayılarının Ekim ve Kasım aylarında grip mevsiminin başlaması ile birlikte tekrardan büyük oranda bir artışa geçmesinden endişe duyuluyor.

İstanbul’a Gelenler İçin 14 Günlük İzole Teklifi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın