İstanbul’da HES Kodu Zorunluluğu Geldi

İstanbul’da HES Kodu Zorunluluğu Geldi
İstanbul’da HES Kodu Zorunluluğu Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vaka sayılarının 1800’e dayanması ve Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul için riskin daha da artması ile birlikte İstanbul’da Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımı 23 Eylül’den itibaren zorunlu hale getiriliyor. Alınan karar doğrultusunda Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlükleri’ne girebilmek için HES kodu kullanılması gerekecek. Alınan bu karara uymayanlara ise idari ve adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

İstanbul İçin Vaka Sayısında Büyük Artış Riski Sürüyor

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karara göre İstanbul il sınırları içerisinde 23 Eylül Çarşamba gününden itibaren Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımı; Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlükleri’ne randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu hale getirileceği bilgisi paylaşıldı.

Türkiye genelinde de özellikle vaka artış hızında büyük artış yaşayan bazı illerde kamu kurum ve kuruluşlarına giriş ve çıkışlarda HES kodu kullanma zorunluluğu getirilmişti. Önümüzdeki günlerde ise bu kararın Bilim Kurulu tavsiyesi ile Türkiye geneli için zorunlu hale getirilebileceği iade ediliyor.

Karara Uymayanlara Para ve Hapis Cezası Uygulanabilecek

İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının 23 Eylül Çarşamba gününden geçerli olmak üzere; İstanbul Valiliği, İlçe kaymakamlıkları, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılması, uygulamada herhangi bir aksaklığa olanak verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararları alınmıştır” ifadelerine yer verildi. Bu doğrultuda alınan karara uymayanlar hakkında kesinlikle iltimas geçilmeden işlem başlatılacağı ön görülüyor.

İstanbul’da HES Kodu Zorunluluğu Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın