İZBETON İşçilerinde Zam Sevinci

İZBETON İşçilerinde Zam Sevinci
İZBETON İşçilerinde Zam Sevinci
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZBETON ile iş yerinde örgütlü Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’na bağlı Belediye –İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube arasındaki onuncu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda anlaşmaya varılarak karşılıklı imzalar atıldı.

İZBETON bünyesinde çalışan 750 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde işçilerin maaşlarına yüzde 17 zam yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Gerçekleşen anlaşma sonrasında İZBETON’un Belkahve’de ki merkez şantiyesinde sözleşmeye ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda alınan yüzde 17 zam ve diğer sosyal hakların neler olduğu anlatıldı. Toplantıyı çok sayıda işçi takip ederken hem zam oranı hem de elde edilen sosyal ve özlük haklarından dolayı işçilerin oldukça memnun oldukları görülüyor. Burada yapılan anlaşmanın Eylül ayından hükümet ve sendikalar arasında başlayacak olan büyük TİS görüşmeleri öncesi emsal teşkil etmesi talep ediliyor.

Yapılan Zam TİS Görüşmeleri Öncesinde Moral Sağladı

Hükümet ile sendikalar arasında Eylül ayından başlaması planlanan büyük ve en kapsamlı Toplu İŞ Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde alınan yüzde 17’lik zam oranının işçi cephesine büyük moral sağlayacağı ve elini güçlendireceği ifade ediliyor. Bilindiği gibi görüşmelerde sendikalar yüzde 18 zam ve 3 yıllık kayıplar için en az 500 TL seyyanen zam talebinde bulunuyor. Çalışma Bakanlığı ise yüzde 12 ile 15 arasında zam talebinde bulunmaya hazırlanıyor. Ayrıca sendikaların talep ettikleri seyyanen zam talebinin de kabul edilmeyeceği kulislerde konuşuluyor.

İZBETON ile yapılan görüşmelerde verilen yüzde 17’lik zammın bu anlamda sendikaların elini güçlendirdiği ve en az bu oranda zam almadan anlaşmaya varılmaması planlanıyor. Kamuda çalışan ve kadroya geçen işçilerin son 3 yılda enflasyon sebebiyle maaşlarında ciddi oranda bir erimenin olduğu görülüyor.

Sosyal ve Özlük Haklar Masada

Taşeron olarak çalışırken 2017 yılında kadroya geçen yüzbinlerce çalışanın yaşadığı sosyal ve özlük hakkı kayıplarının bu görüşmelerde giderilmesi ise en başlıca talep olarak masada yerini alacağı tahmin ediliyor. Kamuda aynı işi yapmasına rağmen çok farklı sosyal ve özlük hakkına sahip çalışan yer alıyor.

İZBETON İşçilerinde Zam Sevinci

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın