Kamu Binalarına HES Kodu İle Girilecek

Kamu Binalarına HES Kodu İle Girilecek
Kamu Binalarına HES Kodu İle Girilecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir corona virüs vakalarının en çok artış gösterdiği iller arasında yer alıyor.  İzmir Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve İzmir Valiliği arasında yapılan toplantılar sonucunda kentte artan corona virüs vakalarının önüne geçmek ve vaka sayısında ki artışı en aza indirmek için bir dizi karar alındığı açıklandı. Bu kararların en dikkat çekeni ise İzmir Valiliği tarafından açıklanan Kamu binalarına giriş ve çıkışlarda Hayat Eve Sığar(HES) uygulanmasının kullanılma zorunluluğu oldu.

HES Kodu Kullanımı Zorunlu Olacak

İzmir Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve İzmir Valiliği tarafından corona virüs tedbirleri kapsamında alınan bu karar ile ilgili olarak İzmir Valiliği detaylı bir açıklama yayımladı. Bu açıklamaya göre kamu binalarına giren vatandaşlar için HES kodu onayı sorgulanmasına başlandığı ifade edilirken uygulama ile ilgili ayrıntılara yer verildi.

Yapılan açıklamada “İlimizde bulunan kamu binalarına girişte vatandaşlarımızın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının yapılmasına, HES kodu olmayan vatandaşlarımızın sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığının HES mobil uygulaması veya e-devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.’’ İfadeleri kullanıldı. Alınan bu karar Türkiye genelinde ilk olma niteliği taşıyor. Bu kararın virüsün yayılma hızının oldukça yüksek olduğu Ankara ve Konya gibi şehirlerde de uygulanabileceği ifade ediliyor.

İzmir’de Düğün Saatlerinde Değişiklik Yapıldı

İzmir’de sadece kamu binalarında HES kodu uygulanması değil birçok kon uda önemli kararlar aldığı görülüyor. Bunlar içerisinde en dikkat çekenlerden birisi de düğün saatlerinde yapılan değişiklik kararı oldu. Daha önce alınan kararla birlikte 20.00-22.30 saatleri arasında tedbirlere uyularak yapılmasına izin verilen düğün organizasyonlarının 21.00-23.30 saatleri arasında yapılmasına izin verildiği bilgisi paylaşıldı.  Türkiye’de bazı şehirlerde düğün organizasyonlarında çeşitli kısıtlamalara gidilmişti. Corona virüsün yayılma hızının yüksek olduğu birçok şehirde düğünler için 1 ile 1,5 saatlik sürelerle düğün organizasyonunun yapılmasına izin  veriliyor.

Kamu Binalarına HES Kodu İle Girilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın