Kamu Çalışanlarına Aşıda Öncelik Olacak

Kamu Çalışanlarına Aşıda Öncelik Olacak
Kamu Çalışanlarına Aşıda Öncelik Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde corona virüs vakaları ne yazık ki korkunç seviyelere ulaştığı görülüyor. Havaların soğuması ile birlikte vaka sayıların da yaşanan artışın önüne geçilmesinin oldukça zor olduğu ve geliştirilen aşıların biran önce uygulanmaya başlamasının en önemli çözüm olabileceği ifade ediliyor.

Bu noktada Türkiye Türk bilim insanları tarafından geliştirilen corona virüs aşısı ile ilgili olarak yaptığı görüşmelerden sonuç aldı. Yılsonuna kadar 1 milyon aşının Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. 2021 yılı içerisinde ise 25 milyon doz aşı ülkemize getirilebilecek. Ülkemize gelecek 1 milyon doz aşının kimlere uygulanacağı ise netlik kazanmaya başladı.

Sağlıkçılar ve Kamu Personellerine Öncelik

Ülkemize gelecek 1 milyon doz aşı öncelikle corona virüs ile mücadele eden sağlıkçılara uygulanacak. Daha sonra ise vatandaşlarla bire bir teması olan ve riskli durumda olan kamu personeline uygulanması planlanıyor. Ayrıca yine riskli olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız için ilk parti aşının bir kısmı kullanılacak. Ülkemizin nüfusu göz önüne alındığında ise 1 milyon doz aşının son derece yetersiz olduğu görülüyor. Bu sebeple dünya genelinde aşıların yaygınlaşacağı tahmin edilen 2021 yılının ortalarına dek ülkemizde corona virüs riskinin devam edeceği ön görülüyor. Bu noktada temas noktasında büyük risk içeren kamu personellerine aşının öncelikli yapılacak olması virüsün artış hızını azalabileceği ön görülüyor.

Corona Virüs Aşısı Belirlenen Gruplara Ücretsiz Olacak

Corona virüs aşısı sağlık personellerine, kamu personellerine ve 65 yaş üstü riskli vatandaşlara ücretsiz olarak yapılacakken diğer gruplar için herhangi bir ücret alınıp alınmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Üretilen aşının fiyatının 290 TL olması nedeniyle bu ücretin karşılayamayacak kişi sayısının oldukça fazla olabileceği ifade ediliyor. Çin’den sağlanacak aşının fiyatının ise çok daha uygun maliyetli olabileceği ön görülüyor. Hangi kamu personellerinin öncelikli olarak corona virüs aşısı olacağına ilişkin yönetmeliğin ise ilk 1 milyon dozluk aşı ülkemize geldikten sonra belli olacak.

Kamu Çalışanlarına Aşıda Öncelik Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın