Kamu gözetimi uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu

Kamu gözetimi uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu
Kamu gözetimi uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi gazete üzerinden yapılan açıklamalar ile birlikte kamu gözetimi uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu için başvuru yapmak isteyenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıması gerekiyor.

Kamu gözetimi uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu başvuru şartları

Kamu personel alımı için başvuru yapacakların Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren bilgisayar mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları ve kamusal haklardan mahrum olunmaması gerekiyor.

Kamu gözetim kurumu için başvuru yapmak isteyenlerin askerlik görevleri ile ilgili olarak ilişkilerinin bulunmaması ve ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından birinden; KPSS P1 ve KPSS P2 puan türlerinin herhangi birinden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.

Muhasebe ve denetim standartları kurumu ilanları için görev almak isteyenlerin herhangi bir sigortalı işte çalışmıyor olması ve Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Giriş sınavının yazılı bölümü 15.01.2022 tarihinde Ankara’da yapılacak ve başvuru sahiplerinin herhangi bir adli sicil kaydının bulunmaması gerekiyor.

Uzman yardımcılığı giriş sınavının yazılı bölümü: Temel Bilgisayar Programlama, Algoritmalar, Veri tabanı yönetimi, Bilgisayar ağları ve güvenliği konularından klasik sınav şeklinde ve 15.01.2022 tarihinde tek oturumda gerçekleştirilecek ve adayların görevlerini yapmalarına engel bir sağlık sorunlarının olmaması gerekiyor.

Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir ve sınavda başarılı sayılmak için tüm sınav konularından alınan notların aritmetik ortalamasının 70 ve üzerinde olması zorunludur ayrıca başvuru yapan vatandaşların devletin güvenliğine karşı suçlar işlenmemiş olması gerekiyor.

Kamu gözetimi uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu bilgileri

Uzman yardımcısı sınavı son başvuru tarihi 22.12.2021 olarak açıklanmıştır.

Başvurular hemen aşağıda bulunan devlet personel alımı sitesi üzerinden online yapılacaktır.

Başvuru için burayı tıklayınız

Yazılı sınav tarihi ve yeri

Giriş sınavının yazılı bölümü 15/01/2022 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar Kurumun KGK internet sayfasında ilan edilecektir. Adaylar, sınav yeri ve adresine ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden yazılı sınavdan en az 10 gün önce görüntüleyebilecektir.

Sınava katılmaya hak kazandığı açıklanan adaylar, Kariyer Kapısı üzerinden “Başvuru Bilgileri” çıktısını alacaklardır. Sınavda, çıktısını almış oldukları bu belgeyle birlikte yanlarında kimlik tespiti sağlamak üzere TC kimlik numarasını içeren nüfus cüzdanı, TC kimlik kartı, sürücü belgesi veya pasaport bulundurmaları gerekmektedir.

Kamu gözetimi uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın