Kamu Personeline Corona Mesaisi

Kamu Personeline Corona Mesaisi
Kamu Personeline Corona Mesaisi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 4 gündür sürekli artan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kaygı verici olarak nitelendirilen corona virüs rakamları sonrasında İçişleri bakanlığı harekete geçti. Diğer bakanlıklarla yapılan toplantı sonucunda özellikle tarama ve filyasyon çalışmalarında öğretmen ve imamların aktif rol alması kararı alındı. Bu karar göre her ilde oluşturulacak corona virüs pandemisi kurulları filyasyon ekiplerine öğretmen ve imamları da dahil edecek. Bu sayede çok daha hızlı, etkili ve geniş kapsamlı bir çalışma yapılabileceği ön görülüyor. 

On Binlerce Öğretmen ve İmam Görev Alacak

Yapılacak tarama ve filyasyon çalışmalarında öğretmen ve imamların nasıl görev alacağına ilişkin şimdilik net bir bilgi bulunmuyor. Fakat İçişleri Bakanlığı’ndan bazı yetkililer görevlendirmelerin gönüllük esasına göre olmayacağını ve yoğun bir katılım sağlanacağı bilgilerini verdikleri görülüyor. Özellikle büyük şehirlerde artan vaka sayısı ile birlikte filyasyon çalışmalarının oldukça zorlaştığı ifade ediliyor. 

Hastalığı pozitif çıkan kişilerle teması olan vatandaşların yaz tatili ya da bayram dolayısı ile Türkiye’nin birçok şehrine gitmiş olması filyasyon çalışmalarının çok daha yavaş bir şekilde gerçekleşmesine neden oluyor. İllerde kurulacak corona virüs pandemisi koordinasyon kurulları ile birlikte 81 ilde etkin bir filyasyon ve tarama çalışması yapılacak. Kamu personellerinin katılımı ile birlikte olası vakalara müdahalenin çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yapılması bekleniyor. Bu uygulamanın ilk etapta Büyükşehirlerde başlaması ihtiyaç duyulması halinde 81 ile yayılması bekleniyor.

Okullar Tekrar Tatil Olabilir

Öğretmen ve imamların filyasyon ekiplerine dahil edilecek olmamış ile birlikte okulların 31 Ağustos tarihinde tekrar açılmasının ertelenebileceği ifade ediliyor. Ayrıca okulların yüz yüze açılmasının ertelenmesi durumunda öğretmenlerin corona virüs ile mücadele ve halkı bilgilendirme noktasında çok daha aktif bir şekilde görev verileceği belirtiliyor. Önümüzdeki hafta öğretmen ve imamların filyasyon ekiplerinde hangi şartlarda ve nasıl görev alacaklarına ilişkin ayrıntıların belli olacağı ve göreve başlayacakları ifade ediliyor. İlk etapta 100 öğretmen ve imamın sahaya çıkabileceği iddia ediliyor.

Kamu Personeline Corona Mesaisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın